tepihland blog odaberite tepih za svoj radni kutak

Odaberite tepih za svoj radni kutak

Moderan kućni ured trebao bi biti foraprostor u kojem se osjećate ugodno, ali i produktivno. Iako se često zanemaruju, teksture daju prostoru zanimljivost. Uz pomoć tepiha čak i u malom kućnom uredu možete stvoriti inspirativan i udoban radni prostor. Tepih će pomoći da vaš prostor za rad izgleda potpuno i uravnoteženo. Ovaj jednostavan dodatak može transformirati vaš prostor i povezati cijelu prostoriju.

Koja je idealna veličina tepiha za uredski prostor?

Idealna veličina tepiha za kućni ured ovisi o dimenzijama prostorije i rasporedu radnog prostora. Kao opće pravilo, tepih bi trebao biti dovoljno velik da obuhvati radni stol i stolac, pružajući dovoljno prostora za kretanje. Za uravnotežen izgled ostavite rub od pola metra oko stola. Tepih bi trebao pružiti dovoljno prostora oko stola za slobodno kretanje stolice unatrag, bez zapinjanja za rub tepiha. Također, ako je moguće, preporučuje se da tepih bude dovoljno velik da područje sjedenja bude u potpunosti na njemu, stvarajući tako ugodan i povezan prostor.

tepih za uredski prostor

Savršeni balans

Neutralni i smeđi tepisi su izvrsni odabiri za uredski prostor jer unose toplinu i eleganciju, stvarajući istovremeno osjećaj udobnosti i profinjenosti. Ove boje imaju sposobnost prilagodbe gotovo svakom dekoru, što ih čini izuzetno praktičnima. U uredu, gdje je fokus na produktivnosti i koncentraciji, neutralni i smeđi tonovi pružaju smirujuću atmosferu koja potiče radnu učinkovitost. Savršen balans u prostoru postići ćete ako ove boje tepiha uskladite s ostalim elementima u prostoriji. To znači da boje tepiha trebaju nadopunjavati boje namještaja, zidova i dekorativnih detalja.

savršeni balans

Izoštrite fokus

Kontrast između crne i bijele, dviju klasičnih boja, nikada ne izlazi iz mode. Tepih crno bijelog printa izgleda moderno, ali i daje zanimljivost i balans vašem prostoru. Osim toga, crno – bijeli tepih pomaže stvoriti skladno, mirno i fokusirano okruženje neophodno za produktivnost.

izoštrite fokus

Probudite kreativnost

Živopisan tepih izražene crvene, ružičaste ili žute boje postat će središnja točka uređenja vašeg radnog prostora. Crvena odiše energijom, strašću i samopouzdanjem, što neće škoditi u vašim pokušajima da savladate radne zadatke. Kod uređenja prostora s hrabrim bojama tepiha vodite računa da ostatak uređenja primirite. Balansirajte izražene nijanse s umirujućim tonovima zidova i namještaja.

probudite kreativnost

Odabir boja

Paleta boja bitan je aspekt kada se radi o dizajnu uredskog prostora. Ovdje ne smijete pretjerivati s puno različitih boja. Svakako obratite pozornost na psihološki utjecaj različitih boja i njihovo značenje. Za uredsko okruženje izvrsne su nijanse plave, zelene, ljubičaste, narančaste i sive. Tepih vintage izgleda crvenih tonova elegantno se slaže s tamnim drvenim starinskim stolom, drvenim podovima i radnom stolicom od ratana.

Veliki sivi tepih izvrsna je opcija za one koji vole čistu i minimalističku estetiku. Neutralna boja neprimjetno će se uklopiti u svaki dekor. Odlučite se za tepih s niskim dlačicama za elegantan i suvremen izgled ili odaberite čupavi gusti tepih za dodatnu teksturu i udobnost.

odabir boja

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: