Opremanje poslovnih prostora: Ideje i savjeti

Uredski i poslovni prostor možete učiniti ugodnim i produktivnim okruženjem, bez obzira na stil ili budžet kojim raspolažete. Pogrešno uređen prostor može ometati u poslu, zato je važno postići atmosferu koja motivira i pomaže da ostanete fokusirani. Donosimo savjete o opremanju i ideje za uređenje poslovnog prostora u kojem ćete uspješno raditi i pri tom uživati.

Očistite i raskrčite radni prostor

Ako želite povećati produktivnost na poslu krenite od malih stvari, poput čistog i urednog radnog okruženja. Ne zatrpavajte urede i uredske prostorije stvarima koje tamo ne pripadaju. Odvojite prostor za digitalne uređaje i osnovni uredski pribor (olovke, papir, bilježnice, štafelaje ili važne datoteke). Odaberite lako održive materijale, koji ne zahtijevaju previše kad je čišćenje u pitanju.

Boje koje smiruju

Kod odabira boja za ured vodite računa o namjeni ureda, ali i utjecaju koji boje imaju na naše raspoloženje. Za umirujuću i ugodnu atmosferu savjetuju se neutralne boje, te nježne nijanse zelene i plave. Odaberite zastore u sivoj nijansi modela Bernd ili rolo zavjesu u vedroj zeleni nijansi. 

Kao kod kuće 

S obzirom na to da na poslu uglavnom provodimo i do osam sati u danu, a mnogi i više, poželjno je da se na radnom mjestu osjećamo sigurno i ugodno, kao kod kuće. Ako imate dio u uredu kojeg možete namjestiti kao mali dnevni boravak, svakako to učinite. Iskoristite mekani ugodni tepih kao dekoraciju i postavite namještaj na kojem se možete opustiti barem na kratko. Opustite se i napunite baterije nekoliko minuta svakih sat ili dva kako biste zadržali fokus.

Mjesto za okupljanje

Kada je u pitanju stvaranje funkcionalnog radnog mjesta, također je važno osigurati prostor za okupljanje ljudi. Stvaranje zajedničkih prostora potiče vaš tim da zajedno provodi vrijeme. Na taj se način vaši djelatnici mogu upoznati, komentirati projekte i surađivati. Zajednički prostor najčešće je kuhinja ili blagovaonica, pa se potrudite da taj dio odiše dobrom atmosferom. Šarena tapeta razigranog uzorka učinit će prostor za druženje opuštenijim i vedrijim.

Jednostavno i praktično

Iako poslovni prostor može imati mnogo stilova i dekoracija nećete pogriješiti ako se odlučite za jednostavniji pristup. Odaberite jednostavne linije namještaja i neutralne boje zavjesa i podova, poput pvc poda modela Liana ili modela Granit gray.

Vodite računa o svjetlini prostora i čistoći.  Ne zaboravite da ured i poslovni prostor govori puno o vašem brendu. Ako vaše poslovne prostore posjećuju vaši klijenti ili kupci, svakako učinite sve što možete da se u tim prostorima osjećaju ugodno.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.