Pantone Viva Magenta  – Deset ideja kako unijeti boju godine u dom

Institut za boje Pantone proučava trendove boja i krajem godine odabire boju koja će predstavljati i odražavati nadolazeću godinu. Nijansa odabrana za boju 2023. – e je živa, senzualna i radosna Viva Magenta. Ova boja je odvažna, moćna i osnažujuća. Prema stručnjacima iz Pantone instituta, potiče slobodu samoizražavanja i eksperimentiranja. Viva Magenta pozdravlja svakoga i podržava buntovnički duh. 

U uređenju interijera ova živahna Pantone crvena dobro se slaže s dubokim tonovima kao što su smaragdno zelena i tamnoplava, a neobičan kontrast dobit ćete uz neonske tonove.  Ova uzbudljiva i odvažna boja nadopunjuje razne nijanse i može svaki prostor učiniti živim i toplim.

Monokromatski

Uparite Viva Magenta boju s drugim ružičastim i crvenim bojama kako biste stvorili bogatu i ugodnu eleganciju u prostoru. Stvorite kontrast korištenjem raznih svjetlijih tonova ružičaste i dopustite da se hrabra Magenta ističe. Monokromatski izgled prostora postaje sve popularniji, a Viva Magenta je idealna prilika da ovaj trend isprobate u svom domu. Tu će se savršeno uklopiti naš tepih unite.

Siva za sklad

Viva Magentu možete omekšati tako da je uparite s prigušenim sivim nijansama poput svijetlo sive i sivo plave. Siva je jedna od najsvestranijih boja i ide uz gotovo sve. Stvara neutralnu pozadinu, pa Viva magenta izgleda još živopisnije. Uparite ukrasne jastuke Viva magenta boje sa sivim zavjesama za elegantan izgled u spavaćoj sobi, a fotelju u magenta nijansi uskladite sa sivim tepihom za moderan i ugodan dnevni boravak.

Feel good prostor

Kada je ovakva boja naglašena u prostoru,  ona svojom snagom i jačinom automatski privlači oko. Viva Magenta je boja koja će izmamiti osmijeh na mnoga lica jer sama po sebi stvara dobar osjećaj. Koristite ju u dnevnom boravku, uredu ili poslovnom prostoru u koji vam dolaze klijenti, na primjer kao ukrasni komad na zidu, na odvažnoj upečatljivoj tapeti Art  ili na zavjesama dekor blooming baroque.

Duboki tonovi

Viva Magenta je prekrasna, bogata nijansa crvene koja je istodobno topla i odvažna. Ova nijansa lako se može koristiti u različitim prostorima, od tradicionalnih do modernih. Zanimljivu kombinaciju dobit ćete uz boju šljive ili duboko ljubičastu poput modela silent fjord. Naglasite toplinu ove nijanse uz tamne tepihe cloud antracit i tamni namještaj.

Idealna za detalje

Viva Magenta je sjajna boja za detalje, kao što su sjenila za lampe i ukrasi za jastuke. Dobro se slaže s oštrinom bijele, kao i sa svjetlijim nijansama plave i zelene. Wow efekt postići ćete sitnicama, poput cvijeća u Magenta boji u potpuno bijelom prostoru. 

Za poticanje igre i kreativnosti

Ova razigrana i hrabra boja odličan je odabir u dječjim sobama i uredima. Potiče kreativnost, pokret i slobodu duha. Odaberite komad namještaja u radnoj sobi u ovoj boji ili tepih u igraonici s Magenta detaljima popud tepiha reflect crveni. 

Podignite minimalizam na novi nivo,

U minimalističkom dnevnom boravku suvremenog dizajna Viva Magenta unijet će sofisticiranost i živahnu vibru.  Uz tople neutralne boje dekor observer i svijetle detalje u kombinaciji s različitim materijalima, teksturama i grafičkim dijelovima poput tepiha face, središnja točka minimalistički uređenog prostora bit će sofa u Magenta nijansi. 

Više je više

Obojite cijelu sobu u Viva Magenta boju! Zašto ne? Za maksimaliste ova boja može biti odlično platno za razigranu maštu. Odaberite crvenu Viva Magentu namještaja i dodatke u drugim jednako zasićenim nijansama, poput tepiha raznobojnog apstraktnog espo rainbow ili geometrijskog uzorka tepih patch. Zapamtite, “više je više” kada je u pitanju maksimalističko uređenje.

Zemljani tonovi

Viva Magentu u dnevnom boravku možete koristiti hrabro i na više površina. U tom slučaju, umirite jačinu Viva Magente i stvorite izbalansiran prostor uz tapison u zemljanim tonovima suspense light brown

Komplementarne boje

Drugi način da se Viva Magenta uklopi u interijere je kombinacija s komplementarnim bojama, poput zelenih nijansi. Viva Magenta će izgledati sjajno s gotovo svakom nijansom zelene.  Magenta tapison pride i detalji u sobi lijepo će nadopuniti namještaj u zelenim tonovima.

Prati nas: