Pet ideja za ljetno uređenje vikendice

Vikendica je neka vrsta drugog doma i koristi se prvenstveno za odmor, zabavu i druženje. Uređenje vikendice slično je uređenju doma, ali možda malo opuštenije. Iako ćete se vjerojatno riješiti dijela namještaja iz svog primarnog doma, ne zaboravite da u vikendici želite nešto drugačiju atmosferu nego doma. Kod uređenja vikendice cilj je stvoriti maksimalno opuštajući ugođaj i smanjiti vrijeme čišćenja i održavanja. Također, ne zaboravite da će vašu vikendicu često posjećivati gosti. Donosimo nekoliko savjeta i ideja za uređenje vikendice u kojoj ćete uživati svake minute vašeg odmora.

Više zabave

Kad je u pitanju ljetno uređenje vikendice ohrabrite se i opustite. Kuća za odmor je super prilika za korištenje palete boja ili uzorka koje se ne biste usudili isprobati u svakodnevnom okruženju. Za ljetni ugođaj odaberite plavo – bijelu prugastu tapetu i kombinirajte uz žute detalje. Birajte izraženi geometrijski uzorak, miješajte stilove i isprobajte odvažnije kombinacije boja.

Više prostora 

Bez obzira koliko je velika vaša kuća za odmor u ljetne mjesece vrlo lako može doći do situacije da vam treba malo više mjesta za goste. Možda samo želite odvojiti dio svoje spavaće sobe i pretvoriti ga u kutak gdje možete u miru vježbati jogu. Ovdje vam mogu dobro doći razdjelnici prostorija i paravani. Tepisi vam također mogu pomoći da razgraničite jedan prostor od drugog. Mogu se koristiti za odvajanje dnevnog prostora od blagovaonice u otvorenom interijeru. Također, mogu se koristiti za vizualno razlikovanje rekreacijskog prostora u spavaćoj sobi ili dječjeg kutka unutar dnevnog boravka.

Ne zaboravite detalje

Kod uređenja vikendice vjerojatno želite minimalizirati troškove uređenja i dekoracija, ali ne zaboravite da je to prostor namijenjen ugodnom druženju i opuštanju. Poneki lijepi detalj zaista može činiti razliku. Dekorativni predmeti poput jastuka i deka doprinijet će ugodnoj atmosferi, a ne zahtijevaju veliki trošak. Kod odabira boja i materijala dajte mašti na volju. Isprobajte razne šarene uzorke, šljokice, kožu ili krzno.

Inspirirajte se lokacijom

Kod uređenja vikendice vodite se lokacijom na kojoj se ona nalazi ili barem uzmite u obzir neposredno okruženje. Dekor kuće uz obalu mora i one u šumi ili blizini planine poprilično će se razlikovati, ako želite prostor koji će upotpuniti vaš doživljaj odmora. Ovdje mislimo jednako na funkcionalnost kao i na izgled.  Uz plaže prirodna je kombinacija mediteranski stil, dok se planinska i šumska mjesta uvijek dobro uklapaju u rustikalni izgled.

Pojednostavite!

Kad ste na odmoru želite stvari pojednostaviti, pa to učiniti i kad uređujete kuću za odmor. Nitko se ne želi brinuti o pospremanju tijekom odmora, niti gubiti vrijeme na traženje zametnutih stvari pa postavite dovoljno namještaja za pohranu. Također, nemojte zatrpavati sobu nepotrebnim komadima namještaja ili dekoracijama. Birajte nekoliko ključnih komada i vodite računa da su prilagodljivi i izdržljivi. Tepih od izdržljivih materijala čuvat će vaše podove i sobi dati lijepi izgled i toplinu.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.