Pet korisnih ideja za korištenje umjetne trave u vašem dvorištu

Umjetna trava može biti jako koristan dodatak vašem dvorištu i terasi. Može vam pomoći da kreirate razne zone i odvojite područja, a i vrlo je udobna i praktična kao podloga za sjedenje. Donosimo pet ideja kako u svom dvorištu možete koristiti ovu svestranu podlogu i pri tom maksimalno iskoristiti njene prednosti. 

Zazelenite prilaz za auto

Vožnja automobilom po travnjaku lako može uništiti travu i zato ju vjerojatno nemate na svom prilazu u garažu ili ulazu u dvorište. Ako ipak želite unijeti malo zelenila u taj dio, umjetna trava je odličan odabir.  Iako je umjetni travnjak vrlo otporan, ne preporučuje za korištenje na cijeloj površini prilaza. Odlučite se za dizajn uz koji umjetna trava neće biti izložena izravno pritisku automobila i vožnji. Integrirajte umjetnu travu u vaš prilaz i koristite u kombinaciji s betonom, asfaltom ili kamenim pločama.

Površina za igru

Ako ste roditelj, sigurno vam je jedna od  najvećih briga sigurnost vaše djece. U dvorištu ili na igralištu svaki roditelj brine hoće li mu dijete pasti s ljuljačke ili tobogana. Umjetna trava dovoljno je čvrsta da izdrži gust promet, a pruža ugodno slijetanje. Postavite umjetnu travu ispod dječje ljuljačke kao podlogu za slijetanje koja je puno mekša od betona ili prirodnog tla. Preporučuje se postaviti umjetni travnjak u područjima udaljenim od izravnog sunca kako ne bi postao pretopao za igru. Psi i mačke također vole umjetnu travu. Maca će uživati u travnatoj konstrukciji za igru u dvorištu. Ako imate psa, umjetni travnjak je odlično rješenje zbog smanjenje vjerojatnosti nametnika, lakšeg održavanja i mekše i slobodnije igre.  

Vanjska garnitura

Umjetna trava kao materijal za izradu namještaja je pomalo otkačena ideja. Osim toga, umjetna trava je super udobna i zahvalna za vanjsku upotrebu pa ova ideja može biti i super korisna.

Ne morate obložiti cijeli stolac, ali možete izraditi fora i udobnu podlogu za sjedenje na terasi. Imate li vrtnu klupu u dvorištu, obložite ju umjetnom travom jer bit će puno ugodnija za sjedenje.

Umjetnu travu lako je rezati, pa je možete izrezati i oblikovati u jastuke za terasu. Možete izraditi jastuke koje koji će vam služiti za sjedenje vani. Koju god vrstu sjedala odabrali za kreativno izražavanje, prednost je što će izgledati jednako dobro dugi niz godina. Sjedalice od umjetne trave neće se uništiti niti izblijediti , čak i ako ih držite vani cijele godine. 

Podloga oko bazena

Umjetna trava je odličan izbor za područje oko bazena. Neće izblijediti niti imati mrlje zbog dugotrajne izloženosti suncu ili kloru, a ako ga postavite oko bazena, izbjeći ćete unošenje prljavštine i blata u vodu. Umjetna trava je pametan izbor i za male dječje bazene. U vrućim ljetnim danima slobodno postavite bazen na svoj umjetni travnjak, napunite ga i uživajte.

Odvojeni prostor za odmor

Bez obzira koliko je veliko vaše dvorište, odvojite dio za sjedenje na kojem ćete odmarati i uživati. Postavite stol i stolice, dodajte ukrasne jastuke ili vreće za sjedenje, a kao podlogu za vašu chill zonu odaberite umjetnu travu. Umjetna trava služit će da odvojite ovaj dio od ostatka dvorišta i pružati ugodnu podlogu na kojoj možete provoditi tople dan i večeri  s obitelji.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: