pet savjeta za uređenje malog stana

Pet savjeta za uređenje malog stana

Koliko god su šarmantni i simpatični, mali stanovi mogu biti veliki izazov za uređenje. Donosimo vam pet savjeta koji vam mogu pomoći maksimalno iskoristiti svaki centimetar i vizualno učiniti mali stan prostranijim.

Stvorite wow pozadinu

Dajte svom malom stanu zadivljujući izgled s upečatljivom podlogom na zidu. Budući da mali stan ne trpi previše dekoracija budite pažljivi oko odabira ukrasnih komada. Zidna tapeta ne samo da neće uzimati dodatni prostor nego će poslužiti kao vizualna varka koja širi sobu. Art tapete predimenzioniranih uzoraka, apstraktni oblici i prekrasni prikazi iz prirode pružat će osjećaj prostranosti. Uz namještaj minimalnog dizajna i jednostavne linije, zidna tapeta postat će žarišna točka prostora.

stvorite wow pozadinu

Iskoristite svaki centimetar

Svaki centimetar malog prostora je bitan, stoga u potpunosti iskoristite arhitekturu svog stana. Bilo kakvu nepravilnost ili višak prostora iskoristite kao prednost. Višak prostora u hodniku možete iskoristiti za dodatnu pohranu, a nepravilan kut u dnevnom boravku dobro će poslužiti kao prostor za čitanje ili policu za knjige koju ćete izraditi po mjeri. Ubacite mali blagovaonski set ili manju klupu kako bi se izbjegao neiskorišteni prostor. Za dodatnu pohranu i uređenje u spavaćoj sobi prenamijenite komodu u noćni ormarić. Ladica koja je najbliže krevetu može služiti kao noćni ormarić dok ostatak komode koristite za organizaciju stvari i ukras.

iskoristite svaki centimetar

Svijetle boje

Održavajte svoj mali stan svijetlim i prozračnim kako biste vizualno otvorili prostor. Iako možete uređivati male prostore raznim bojama, svijetle, prozračne boje poput bijele, plave ili sive učinit će sobu otvorenijom i prostranijom. Neka zidovi u vašem malom stanu budu svijetli budući da svjetliji zidovi više reflektiraju. Uz neutralni namještaj kombinirajte svijetlo sive ili bež tepihe i zavjese. Dizajneri interijera savjetuju kako biste se u malim stanovima trebali držati podalje od tamnih boja, jer imaju tendenciju upijati svjetlost, zbog čega soba izgleda manja.

svijetle boje

Odaberite zavjese umjesto vrata

Ponekad je prostor toliko malen i skučen da svaki dodatni centimetar može značiti puno. Ako u malom stanu želite odvojiti spavaći dio od primjerice radnog,  umjesto kliznih vrata objesite zavjesu kako biste stvorili privatnost. Prozirnija tkanina na pregradnoj zavjesi propuštat će svjetlost i stvoriti prozračniji izgled.

odaberite zavjese umjesto vrata

Veliki tepih za mali prostor

Kad tražite tepih za mali stan vjerojatno najprije razmišljate o tepihu manjih dimenzija. Dizajneri interijera razmišljaju suprotno i savjetuju veći tepih za sobu manjih dimenzija. Iako se čini kontraintuitivnim, veliki tepih zapravo može vizualno učiniti sobu većom. Dobro postavljen tepih prave veličine dodat će puno teksture i topline u prostoriju, ali će i učiniti da mala dnevna soba izgleda prostranije.

veliki tepih za mali prostor

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: