podne obloge za svačiji budžet

Kvalitetne i lijepe podne obloge za svačiji budžet

Ako tražite podnu oblogu za svoj dom, vjerojatno niste sigurni koju podnu oblogu odabrati ni koji su podovi najbolji za vas. Donosimo kratki opis i prednosti nekih od najpopularnijih podnih obloga koje su estetski vrlo privlačne, a cijenom vrlo pristupačne.

PVC podovi

PVC podovi su vrlo praktični podovi, lako se održavaju i dobro se uklapaju u mnoge interijere. Izrađeni su od sintetičkog materijala, polivinilklorida. PVC podovi imaju gornji zaštitni sloj koji može varirati između 0,25 i 0,7 mm, a što je on čvršći pod je izdržljiviji i duže će zadržati lijepi izgled. Površinski sloj se tiska u raznim imitacijama drva, kamena i pločica, stoga može vjerno zamijeniti izgled ovih materijala. Površinski sloj PVC poda je gladak i vodootporan što onemogućuje prljavštini da prodre i olakšava održavanje.

S obzirom na to da su izrađeni od više slojeva, PVC podovi imaju odlična svojstva apsorpcije zvuka i idealan su odabir za one koji žive u stambenoj zgradi. Jedna od najvećih prednosti PVC podova je njihova pristupačna cijena. S obzirom na to da današnji PVC podovi izgledaju zaista lijepo i moderno, svakako su opcija u kojoj dobivate puno za malo. Odaberite upečatljivi crno –  bijeli PVC pod za kupaonicu ili hodnik (Inspire Modena)  ili PVC pod koji imitira izgled pločica modernog orijentalnog uzorka (Inspire Lagos).

PVC podovi

Vinil podovi

Vinilni podovi ili luksuzni vinilne ploče obično se izrađuju od više slojeva PVC vinila. PVC se miješa s raznim spojevima kako bi se dobila čvrstoća. U izradi LVT podova višestruki listovi PVC vinila pažljivo se komprimiraju i suše kako bi se proizvele čvrste vinilne ploče. Gornji sloj LVT podova također može imati reljefnu završnu obradu,  što im omogućuje da oponašaju prirodne materijale.

Budući da su izrađeni od PVC-a, idealan su odabir podova za prostore visoke vlage, kao što su kupaonice, kuhinje ili čak za komercijalnu upotrebu kao što su frizerski saloni. Osim na vlagu LVT ploče otporne su na habanje i lako se održavaju. Ovim podovima popularnost raste što ne čudi budući da spajaju funkcionalnost i estetiku. Osim brojnih funkcionalni prednosti vinilnog poda uz LVT ploče lako ćete stvoriti moderan izgled prostora.

Vrhunska izrada omogućuje raznovrsnu ponudu dizajna i reljefnih obrada. Odaberite LVT ploče strukture svijetlog drveta u modernim kuhinjama i blagovaonicama (Elite beige). Uz LVT ploče strukture sivog kamena postići ćete elegantan i moderan izgled kupaonice ili hodnika (Cement light grey).

vinil podovi

Laminati

Popularna zamjena za drvene podove već dugo godina su laminati. Laminatni podovi iznimno su izdržljivi i ne zahtijevaju puno održavanja. Laminat može izdržati veliki promet uz minimalna oštećenja, otporan je na grebanje i ne mijenja boju tako lako kao drveni podovi.

Ako tražite povoljniju alternativu drvenim parketima, laminati su udobna, funkcionalna i atraktivna podna obloga s kojom ne možete pogriješiti. Još jedna od prednosti laminatnih podova je i jednostavno postavljanje.

Laminatni podovi neutralnog dizajna u boji svijetlog drveta uklopit će se u moderne i tradicionalno uređene dnevne boravke (Shangai oak).  

laminati

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: