Podovi jači i od najzahtjevnijih uvjeta

U industrijskim okruženjima u kojima stvaranje električnog naboja i električno pražnjenje (ESD) mogu prouzročiti velike štete, podovi s trajnom ESD zaštitom su prijeko potrebno rješenje.  Čisti podovi pomažu smanjenju troškova uzrokovanih kvarom proizvoda, zbog neispravnosti opreme ili higijenskih zahtjeva.

Čisti podovi mogu pridonijeti sprječavanju neželjenog elektrostatičkog naboja i pražnjenja (ESD). Pod, također, može pomoći u održavanju kontroliranih uvjeta čistim ograničavanjem emisije čestica i zagađivača iz podnih obloga. ESD rješenja i podovi za čiste sobe doprinose stvaranju sigurnog okruženja u osjetljivim zdravstvenim ustanovama. Statička pražnjenja mogu biti neugodna za pacijente i zaposlenike, a statički naboji mogu negativno utjecati na osjetljive medicinske uređaje.

Kontrolirani uvjeti

Forbo flooring nudi rješenje koje učinkovito štiti ljude i opremu od statičkih događaja. Podovi s ESD zaštitom namijenjeni su prostorijama gdje su zdravlje i higijena presudni. Trajni, visoko izdržljivi i otporni na mrlje i udubljenja, Forbo čisti podovi osiguravaju da sve u okruženju ostane u kontroliranim uvjetima.

Forbo Flooring Systems, kao međunarodni lider na tržištu s bogatim iskustvom u ESD-u i čistim podovima nudi nekoliko podnih rješenja koja udovoljavaju najzahtjevnijim okruženjima, poput vrlo osjetljivih čistih prostorija, proizvodnih mjesta i zdravstvenih ustanova. U Forbo ponudi su različite serije pločica (Colorex) i limova (Sphera SD | EC, Marmoleum Ohmex), svaki sa svojim specifičnim performansama. 

Colorex pločice

Colorex je napredni tehnički sustav podova u formatu pločica posebno dizajniran za kontrolirano okruženje, poput proizvodne industrije, čistih soba i osjetljivih područja u zdravstvenim okruženjima. Paleta pločica Colorex nudi rješenja koja udovoljavaju najvišim zahtjevima, ESD kontrolu, kontrolu čestica i kontrolu vlage.

Nizak sadržaj plastifikatora osigurava izuzetno niske emisije i ispuštanje plinova što Colorex čini pravim izborom za čiste sobe. Gusta konstrukcija Colorexa i Colorex plus sustav pružaju izvrsnu otpornost na velika opterećenja što ga čini idealnim rješenjem za komercijalna i industrijska okruženja.

Forbo Sphera SD | EC

Kolekcija EC podloga sastoji se od 2 podzbirke: Sphera SD (statički disipativan) i Sphera EC (elektrostatička provodljivost). Obje podne obloge nude pouzdano rješenje poda za najzahtjevnija kontrolirana okruženja. Inovativni razvoj proizvoda i pažljivo kontrolirani proizvodni postupci osiguravaju rješenje poda s trajnim provodljivim svojstvima, koje je u skladu sa svim ESD standardima za podove. Niske emisije i proizvodnja bez ftalata osiguravaju da Sphera SD | EC podne obloge pridonose zdravom unutarnjem okruženju. Jedinstveni SMART kontrolni gornji sloj čini Sphera SD | EC podne obloge otporne na mrlje i ogrebotine, za trajno i higijensko rješenje.

Marmoleum Ohmex

Marmoleum Ohmex je vodljiva podna obloga od linoleuma koja kombinira izvrsnu održivost s povećanim električnim otporom. To osigurava osobnu sigurnost i štiti opremu osjetljivu na statički elektricitet, poput računala i drugih elektroničkih uređaja. Marmoleum Ohmex izrađen je od prirodnih sirovina što ga čini vrlo održivim izborom vodljivih podova.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.