ideje štednja uređenje doma tepihland tepih

Praktične ideje za štedljivo uređenje doma

Kako osvježiti svoj dom i promijeniti uređenje uz minimalne novčane izdatke? Donosimo vam ideje. Vjerujte nam, malo kreativnosti dat će velike rezultate. 

Premještajte

Ponekad ne morate ništa kupiti za uređenje doma. Iskoristite namještaj i dekorativne predmete koje imate, samo im malo zamijenite mjesta. Premjestite stvari okolo ili ih premjestite u drugu sobu. Iznenadit ćete se koliko je vaš namještaj svestran i kako prostorija izgleda skroz drugačije s potpuno istim komadima namještaja.

Prelijepite

Tapeta ne mora biti za zidove. Upotrijebite manji komad tapete za ukrašavanje unutrašnjosti police s knjigama. Izvrsno su rješenje za stari namještaj kojeg želite osvježiti dati mu skroz novi izgled. Također, vrlo lako i povoljno možete velikom ormaru dati novi izgled tako što ćete fronte oblijepiti dekorativnom i efektnom tapetom.

Pročistite

Počnite uređenje s velikom čistkom nakupljenih stvari i ubrzo ćete primijetiti razliku, bez da ste išta novo morali unijeti u prostor. Bacite sve što ne koristite duže vrijeme i ono što nema svoje mjesto ni namjenu. Pročišćeni prostor odisat će svježinom zbog čega ćete se instant osjećati bolje i ugodnije u svom domu.

Prenamijenite

Postoji puno stvari u vašoj kuhinji koje se lako prenamijene za dekorativne svrhe. Primjerice staklene boce odlično će poslužiti kao vaza, a manje staklenke možete koristiti umjesto svijećnjaka.

Ako imate lijepe čajne šalice koje više ne koristite pretvorite ih u slatke posudice za cvijeće. Bit će savršeni za male sukulente i kaktuse.

Birajte pametno

Ako ste se ipak odlučili potrošiti koju kunu na novi komad namještaja, birajte praktično i ekonomično. Namještaj koji planirate koristiti često i dugi niz godina uvijek birajte kvalitetan, dok na dekorativnim jastučićima i ostalim predmetima pokušajte štedjeti.  Relativno povoljno možete osvježiti dnevni boravak novim tepihom, a kod odabira birajte izdržive i povoljnije materijale.

Odaberite sintetičke materijale umjesto vune. To će umanjiti troškove, a mogu podnijeti gust promet i funkcioniraju u bilo kojem stilu dekora.

Prebojajte

Bojanje zidova sigurno je jedan od najčešćih i najpovoljnijih načina kojim lako osvježavate svoj dom. Prebojajte zidove u neku drugu boju ili samo osvježite postojeću i već ćete se osjećati drugačije u svom domu. Odlučite se za jednu boju koju ćete istaknuti pa njome obojajte jedan zid, a za ultra moderan izgled uskladite boju zidova i zavjesa.

Uokvirite

Puno dekorativnih predmeta možete izraditi sami ili uz pomoć svoje djece. Da, čak i ako mislite da niste „taj tip“.  Slikajte, crtajte, izrezujte, uramite vaše radove i izložite u hodnik, pa čak i dnevni boravak. Djeca će biti oduševljena, a vaš dom će dobiti jedinstvenu i neodoljivu dekoraciju. Također, izradite neke od bezbroj fotografija koje imate na svom telefonu. Izaberite dekorativne okvire, objesite fotografije na zid i tako unesite komadić osobnosti u svoj životni prostor.

Uz naše ideje uređenje vašeg doma ne mora biti skup i naporan posao!

Ponudu tepiha pogledajte OVDJE

Ponudu zavjesa pogledajte OVDJE