tepihland blog napokon boje featured image

Napokon boje! Dočekajte proljeće uz pastelne tonove u domu

Vrijeme je da barem na kratko zaboravimo sivilo i monokromatske interijere i otvorimo se nježnim, slatkim i gostoljubivim tonovima. Proljeće znači toplije vrijeme, a pastelni tonovi, čak i oni na hladnom kraju spektra unose toplinu u prostor i djeluju zagrijavajuće. Uz pametno kombiniranje boja i tonova, pastelne mogu zaista transformirati uređenje interijera.

Umirujući tonovi za spavaće i dječje sobe

Umjesto da vrište za pozornost kao mnoge izražene boje, pastelne su puno suptilnije i djeluju umirujuće. Umirujući utjecaj može biti razlog zašto se čini da pastelne boje dominiraju mnogim dječjim sobama. Osim opuštajućeg efekta, pastelne boje donose i druge prednosti u uređenje. U jednu ruku one smiruju, a u drugu donose živost i ističu bogatstvo boja koje često nedostaju prigušenim tonovima. Osim toga, pastelne tonove popt limuna, mente i breskve možete vidjeti u mnogim klinikama i prostorima koji potiču izlječenje. Odaberite tepih u plavoj pastelnoj boji za dječju sobu, a uređenje zaokružite tapetom prugastog uzorka.

umirujući tonovi

Pastelni tonovi i izražene boje kao detalj

Pastelni tonovi dobivaju se dodavanjem bijele boje izraženoj boji, a u uređenju prostora pokušajte kombinirati izraženu nijansu s pastelnom nijansom iste boje. Korištenje pastelnih boja u većim komadima namještaja kao što su kauč ili zastori može unijeti život u svaku prostoriju. Sofa u puder ružičastoj  nijansi odlično će se uklopiti u moderna uređenja, a pastelni ton naglasite tepihom u tamnim tonovima ružičaste.

pastelni tonovi

Kraljica proljeća

Kraljica proljeća svakako je ružičasta koja će preplaviti modne kombinacije, ali i domove. Davno su prošli dani kada je ružičasta označavala samo ženstvenost. Nemojte se bojati unijeti različite nijanse ružičaste u svoj dom stvarajući topao, čist, moderan izgled (Paradise). Dodatak ružičaste na tepihu unijet će toplinu i svjetlinu u prostoriju na suptilan način. Ružičasta je također lijepa za kombiniranje s drugim pastelnim bojama poput zelene.  Unesite kreativne i trendi izgled u dizajn interijera, čak i u prostore, poput hodnika ili kupaonice.

kraljica proljeća

Ideje za inspiraciju!

Kod uređenja sobe pastelnim tonovima vodite računa da pastelne boje moraju biti uravnotežene tamnijim nijansama ili zemljanim tonovima. Također, izazov može predstavljati kombiniranje palete pastelnih boja u vašem domu. Kod pastelnih tonova važno je da ne pretjerate i da pametno kombinirate. Odaberite nijansu koja nadopunjuje namještaj sobe i stvara osjećaj suptilnog kontrasta.

Pastelno ružičasta, zelena ili limun žuta u kuhinjama mogu stvoriti dekor inspiriran 1950-ima (Fashion for walls). Kombinirajte pastelne tonove s crno-bijelim pločicama i starinskim posuđem. Nježna nijansa zelene unijet će mir i fokus u radni prostor (elle decoration 31033008). Kombinirajte je uz moderan namještaj i jednostavne i čiste linije.

inspiracija

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: