Romantični stil u uređenju interijera

Zakrivljene linije, hrabre boje i raskošni bogati tonovi, naglasci sjajnog zlata i srebra te cvjetni ili prirodom inspirirani printovi neke su ključne karakteristike romantičnog stila uređenja. Iako ovaj stil nije pretjerano maksimalistički, možete biti hrabri s odabirom cvjetnih uzoraka, čipke i vintage detalja. Generalno, možemo reći da ovaj stil slavi ženstvenost i eleganciju. Inspiraciju potražite u modi i arhitekturi prošlog stoljeća.

Tople neutralne boje

Za romantični izgled interijera dizajneri savjetuju korištenje toplih neutralnih tonova. Odaberite tapetu zanimljivog uzorka poljske trave u žutoj boji. Odabir toplih tonova omekšava atmosferu i stvara opušteno raspoloženje, a dobro se kombinira s drvenim namještajem i vintage detaljima.

Zaobljene linije

Prema mnogim dizajnerima interijera, zaobljene linije u namještaju predstavljaju romantični stil, stoga koristite ovaj savjet kod uređenja doma. Naglasite romantični stil vintage dizajnom namještaja kao što su kreveti s baldahinom i stolice s krilnim naslonom. Romantični stil dobro se kombinira  s drugim erama dizajna poput tradicionalnog, rustičnog, francuskog seoskog ili modernog.

Cvjetni uzorak

Cvijeće je klasičan znak romantike, stoga je cvjetno uzorak nezaobilazan detalj u romantičnom uređenju.  Odaberite cvjetne tapete, jastuke i puno svježeg cvijeća u lijepim vazama. Cvijeće naglašava ženstvenost i stvara ugodnu atmosferu. Odaberite tapetu nježne boje laganog cvjetnog uzorka (3-2268-10) za romantični dnevni boravak, hodnik ili blagovaonicu. Ručno rađeni tepih predivnog prikaza cvijeća u cvatu također je odličan dodatak romantičnom stilu i stvara nježni, elegantni izgled prostora (Bloom 2).

Obratite pažnju na detalje

Romantični interijeri često podrazumijevaju razrađene detalje i brojne ukrasne elemente. To može uključivati i tepih bogatog uzorka poput tepiha vintage stila (Royal palace). Za ugodan prostor, osim usmjerenosti detalje obratite pažnju na teksture. Kombinacijom kontrastnih tekstura stvorit ćete zanimljivost u prostoru.  Kombinacijom prirodnih materijala kao što su toplo drvo, ručno tkani tepisi (Beeline) i metalni detalji stvorit ćete savršen sklad romantičnog interijera.

Ružičasta romantika

Osim crvene boje koja tradicionalno dolazi uz romantiku, ne zaboravite na ružičastu. Svi ružičasti tonovi, od umirujuće pastelne do jarke magenta nijanse, odlično će se uklopiti u romantično uređenje. Naglasite romantični stil uz dodatke u ružičastoj boji, poput jastuka, tepiha i ukrasnih predmeta. Ružičasta se dobro kombinira s brojnim drugim bojama, poput zelene, plave, sive i zlatne.

Ljubav prema prirodi

Jedno od najvažnijih načela romantizma je povezanost i ljubav prema prirodi. Razigrana i strastvena priroda stavljena je u fokus kao jedna od glavnih ideja romantičnog stila. U svojim početnim načelima, romantizam vjeruje da priroda doprinosi fizičkom, emotivnom i duhovnom stanju te čovjeku kao cjelini. Ovo može poslužiti kao inspiracija kad želite urediti dom u romantičnom stilu. Istaknite omiljeni prikaz iz prirode na zidnoj tapeti, postavite slike prirode i birajte prirodne materijale u domu.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: