Ručno tkani tepisi od prirodnih materijala

U vrijeme kad radimo, živimo i proizvodimo stvari brzo i jeftino, komadi poput ručno rađenih tepiha zaista su dragocjen predmet u domu. Razmislite samo koliko je sati, truda i energije utkano u izradu ovakvog  tepiha. Ručno tkan tepih dodaje osobnost svakom domu, uljepšava prostoriju i daje sklad dekoru. Postoje brojne prednosti ručno rađenih tepiha od prirodnih materijala. U nastavku ćemo istaknuti neke od tih prednosti.

1. Raznolikost ručno rađenih tepiha omogućuje da svakoj sobi date jedinstveni izgled.

Ručno rađeni tepih svakoj sobi može dati jedinstven karakter. U spavaćoj sobi odaberite tople ručno rađene tepihe u nijansama svijetlo plave model luminous i bež model cloud, dok u dnevnoj zoni možete posegnuti za elegantnim i pomalo neobičnim dezenima poput modela faces.

2. Ručno izrađeni tepisi zagrijavaju prostor i stvaraju izolaciju

Kada je u pitanju temperatura, ručno rađeni tepisi utječu na toplinsku izolaciju vašeg doma. Osobito kada odaberete tepihe rađene od vune koja zadržava toplinu tijekom najhladnijih  dana poput modela primal. Osim toplinske izolacije, mekoća prirodnih materijala pomaže u prigušivanju buke. Deblji ručno tkani tepih od vune ili mješavine vune i drugih materijala postavite u spavaću sobu za dodatnu mekoću i toplinu model cloud.

3. Ručno izrađeni tepisi ne propadaju i nisu zahtjevni za održavanje

Zbog visoke kvaliteta ručno izrađenih tepiha, oni duže izgledaju dobro i ne zahtijevaju previše održavanja. Ručno izrađeni tepisi se ne izrađuju s ljepilom što ih čini izdržljivijima i za razliku od strojno izrađenih tepiha, ručno izrađeni tepisi ne propadaju. Svaki pramen vune ili svile u ručno vezanom tepihu omotan je oko susjednog čvora i pričvršćen vlastitim čvorom. Upravo zato ovi komadi izgledaju jednako dobro kao prvog dana, čak i nakon nekoliko godina korištenja poput našeg modela play.

Rutinsko održavanje, poput usisavanja, je sve što je potrebno za očuvanje trajnosti i lijepog izgleda. Jednom godišnje ili jednom u dvije godine profesionalno očistite tepih.

4. Ručno rađeni tepisi prava su mala umjetnička djela

Svaki tepih je svoje jedinstveno remek-djelo. Ovi tepisi od pamuka, vune switch i žakarda luminous prekrasni su dekorativni komadi i unijet će dozu sofisticiranosti i luksuza u svaku prostoriju doma. Zbog njihove dugotrajnosti i lijepog izgleda možete ga prenositi generacijama. 

5. Ručno izrađeni tepisi su ekološki prihvatljivi

Osim što su lijepi i izdržljivi, ručno izrađeni tepisi su i ekološki prihvatljiviji od strojnog izrađenih tepiha. Rade se od prirodnih materijala poput vune, pamuka ili svile. Često se u izradi čak i boje ekstrahiraju iz biljnih dijelova i drugih materijala koji se nalaze u prirodi.  Model Dew.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: