Samoljepljive tapete – jer za velike promjene ne treba puno novca!

Događa li vam se kad uđete u kuhinju ili kupaonu da osjetite monotoniju promatrajući iz dana u dan iste kuhinjske elemente i police, te već dosadne pločice i taj sumorni prozor u kupaoni? Možda se samo radi o siječanjskoj depresiji, ali jasno se sjećate, htjeli ste unijeti neke promjene, a onda vas je sustigla zima i sad treba čekati do proljeća. Možda i ne treba čekati toliko dugo, ove prostore možete jednostavno i brzo osvježiti samoljepljivim tapetama i tako van sezone pokazati svoju inovativnost i kreativnost!samoljepiva tapeta 45cm 7.

PRIMJENA

Samoljepljive tapete se izrađuju od PVC folije u velikom broju uzoraka – možete pronaći vrlo vjerne imitacije drva, pločica, kamena, metala i ostalih materijala. Njima možete osvježiti kuhinjske elemente, dijelove namještaja, staklene površine, pa čak i dovoljno glatke zidove. Samoljepljive tapete dobro skrivaju sitne nedostatke na drvenim površinama, a mrlje na zidu pored štednjaka ili na pločicama u kupaoni nestaju pod sjajnom ili mat teksturom.

samoljepiva tapeta 45cm 8.I samim jednobojnim uzorcima samoljepljivih tapeta možete unijeti živost ukrašavajući razne predmete u bilo kojem dijelu doma, no ne morate stati samo na plastičnim tapetama, isprobajte teksture pluta, pliša ili metala, neka samo vaša mašta postavi granice. Za staklene površine i prozore izrađuje se velik broj prozirnih samoljepljivih tapeta u nekoliko stupnjeva prozirnosti, takve tapete propuštaju dovoljno svjetla, a štite od pogleda u kupaonu ili wc.

Ako se još uvijek bojite ljepljenja – tu su tapete koje se lijepe na statiku, odvajanjem od podloge takve tapete se ‘naelektriziraju’ i samim prislanjanjem zalijepe na svaku glatku površinu bez stvaranja mjehurića. Ne treba posebno spominjati da se takve tapete i puno lakše skidaju.

samoljepiva tapeta 45cmPOSTAVLJANJE

Postavljanje samoljepljivih tapeta je, uz pravu dozu strpljenja, brže i jednostavnije od bojanja, a poštedjet će vas i neugodnih mirisa boja i lakova u ovo zimsko vrijeme kad prozore, čuvajući toplinu, uglavnom držimo zatvorenima. Od potrebnog alata za postavljanje ovih tapeta dovoljan je nož (skalpel) i ravnalo, a u nekim jednostavnim zahvatima samo škare jer donja zaštitna strana tapete ima iscrtanu mrežu u centimetrima za lakše izrezivanje.

Kod postavljanja samoljepljivih tapeta treba uzeti u obzir da one najbolje prijanjaju uz glatke površine. Prije svakog rezanja potrebno je dobro izmjeriti plohe koje namjeravamo obljepiti te uračunati i ostatke, posebno kod spajanja iz više dijelova tapeta. Nikad ne odljepljujte čitavu zaštitnu podlogu već ju odvajajte postupno. I ono što je možda najbitnije kod ljepljenja tapeta, ne žurite.

Tepih land ponuda samoljepljivih tapeta.

Ne propusti priliku!

Nemoj da ti promakne dobra akcija pred nosom.
Pretplati se na naš newsletter i saznaj prvi sve o super akcijama!

Friško napisano