Savršeni spoj! Pet kombinacija boja koje trebate isprobati u svom domu

Lijepo uređeni prostori imaju pomno odabrane boje zidova, namještaja i dekoracija. Prilikom odabira boja i kombinacija boja treba voditi računa o stilu, namjeni prostorije i ugođaju kojeg želite postići. Donosimo pet kombinacija s kojima ne možete pogriješiti.

1. Svijetlo plava i bež

Osvježavajuće i umirujuće. Nježno i otmjeno. Tako možemo ukratko opisati neodoljivi i bezvremenski duo bež i plave boje. Za morski ugođaj na terasi, umirujuću kuhinju ili  revitalizirajuću  kupaonicu, nijanse bež i plave spoj su u kojem ćete uživati. Podignite ovu kombinaciju na novi nivo uz detalje u zlatnoj ili bakrenoj uz naš model luminous. Postavite tepih modela Dew u blagovaonicu, a za umirujući dnevni boravak kombinirajte ga uz namještaj u bež boji i svijetlo drvo.

2. Tamno plava i bijela

Kombinacija tamno plave i bijele je jedna od onih klasičnih s kojima teško možete pogriješiti. Tamno plava umiruje prostor i daje mu dubinu, dok ga bijela osvježava.  U bijelim sobama postavite upečatljiv tepih vintage model origins blue ili modernog izgleda argentum dark blue u plavoj boji koji će postati središnja točka. Ako vaša soba već ima plave detalje ili namještaj u plavoj boji izbalansirajte izgled uz čisto bijeli tepih ray i bijele zavjese nature.  Stilski zaokružite prostor uz detalje u crnoj ili antracit sivoj boji.

3. Blijedo ružičasta i crna

Blijedo ružičasta boja u kombinaciji s crnom nadopunjuje mnoge stilove interijera, uključujući moderne minimalističke prostore koji su danas vrlo popularni. U prostorima u kojima prevladavaju tamni tonovi,  tepih u ružičastoj nijansi stvarat će lijepi kontrast poput tepiha current blush.  Zavjesa u tamnoj boji s detaljima u ružičastoj exotic explorer dobar je odabir kad želite malo razigrati prostor, poput blagovaonice ili kuhinje.  Za ultra moderne domove uredite prostor potpuno u tamnim tonovima uz tamni namještaj i tepihe u antracit nijansi cloud antracit. U tom slučaju, uvedite blijedo ružičastu kao detalj na jastucima ili manjim dekorativnim predmetima.

4. Žuta i siva

Žuta boja unosi lakoću u prostor i podiže vibru prigušenih sivih tonova, ali se zapravo jako dobro stapa u dom koji nema mnogo boja. Žuto siva kombinacija funkcionira i u dječjim sobama jer je rodno neutralna i  donosi iznenađujuće umirujući ugođaj.  Modernom sivom tepihu reflect u dječjoj sobi ili dnevnom boravku  za kontrast postavite detalje u jarko žutoj.

5. Zemljani tonovi i narančaste nijanse

Zemljani tonovi dobro se slažu jedni s drugima, smeđe i zelene, kao i bijele, sive i druge neutralne boje dobro funkcioniraju zajedno.  Kada uparite umirujuće tonove s toplim, zemljanim notama poput smeđe, terakote, sive i prljavobijele dobivate bezvremenski spoj koji je topao i gostoljubiv. Tople boje izvrsna su opcija za sobe u domu u kojima se opušta vaša obitelj, od dnevnih soba do kutaka za čitanje.  Postavite tepih u zemljanim tonovima u dnevni boravak zheva,  a tepih u nijansi pijeska izbalansirajte uz ostatak uređenja u bijeloj tepih dune.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: