tepihland kreativno umjetna trava fotelja

Sedam kreativnih načina za upotrebu umjetne trave

Umjetna trava savršen je odabir za sve vas koji ste pokušali i niste uspjeli održati travnjak u svom vrtu. Mali vrtovi, sjenoviti vrtovi i područja s velikim prometom, jednostavno nisu pogodna za gusti zeleni travnjak, koliko god se vrtlar u vama trudi.  Umjetna trava odgovor je na sve vaše molitve.  Izvalite se u naslonjač i uživajte u pogledu na prekrasnu zelenu površinu koja štedi vaše vrijeme i vaš trud.

Jedna od brojnih prednosti umjetne trave je u tome što ju lako možete prilagoditi svojim potrebama.  Uz veliki izbor boja i debljine niti možete ju iskoristiti za razne namjene i u raznim vanjskim, ali i unutarnjim prostorima. Donosimo nekoliko kreativnih načina upotrebe ove svestrane ljepotice.

1. Prekrijte namještaj

Nakon prvotnog čuđenja, razmislite o funkcionalnosti i održivosti ovih niti u vašem domu i oko njega. Iskoristite umjetnu travu za pokrivanje sjedećeg namještaja u vrtu, pored bazena ili na balkonu. Umjetnom travom možete prekriti i stolić za kavu koji koristiti na terasi. Budite maštoviti. Uzmite dovoljno veliki komad umjetne trave kojim ćete pravilno prekriti komad namještaja i samo ga zaklamajte. U ovakvom namještaju uživat ćete i vi i vaši ljubimci.

2. Neobičan tepih

U nekim dijelovima doma tepih od umjetne trave donijet će potrebnu svježinu i opuštenost. Tepih od umjetne trave se dobro kombinira sa zemljanim tonovima i izgleda zaista elegantno na drvenim podovima. Savršena podloga za dodavanje boje i prirodnog osjećaja u vašem prostoru.

3. Trava na stolu? Može!

Iskoristite umjetnu travu kao neobičan ukras na vašem blagovaonskom stolu koji sigurno neće proći nezamijećeno. Postavite ukrasni komad umjetne trave cijelom dužinom stola, a u kombinaciji s bijelim stolnjakom dobit će savršenu podlogu za razne stolne dekoracije.

4. Stubište

Ako ste mislili da je stubište koje vodi na kat dio vašeg doma u kojem se ne možete puno igrati s dekoracijama, varate se.  Umjetna trava učinit će vaše stepenice uzbudljivim prostorom i ujedno pružati ugodnu podlogu za vaša stopala. Laka održivost i trajnost dodatna su prednosti ove podloge.

5. Igraonica

Djeca vole travu pod nogama, a mame vole kad je podloga otporna i ublažava padove. Zato je umjetna trava savršen odabir za dječje sobe i prostorije za igru i druženje. Postavite umjetnu travu u jedan kut sobe i stvorite malu zonu za igru. Možete ju postaviti i od zida do zida za podlogu koju će izgledati atraktivno, a djeca će ju obožavati.

6. Spojite unutrašnjost i vanjski dio

U svakom domu postoje mjesta koja su negdje između ulaza i izlaza. Na primjer izlaz na terasu, balkon ili stražnja vrata kuće. Puno nogu tu gazi, svakog dana. Umjetna trava otporna je i lako održiva podloga koja može ublažiti prijelaz iz vanjskog dijela kuće u unutrašnjost i pružiti svjež i jedinstven izgled vašem vrtu i domu.

7. Zidna dekoracija o kojoj se priča

Umjetna trava kao zidna dekoracija je odlična ideja za tvrtke i barove, jer lako može vaše mjesto učiniti nezaboravnim i zabavnim. Možete ju postaviti i na vanjski zid vaše terase za wow efekt. Da biste umjetnu travu uspješno pričvrstili na zidove, pomoću kartona napravite predložak za zid na kojem ga želite pričvrstiti. Pričvrstite predložak na stražnju stranu trave i po njemu izrežite odgovarajući oblik. Električnom bušilicom jednostavno pričvrstite travu na zid.

Veliki izbor umjetne trave po vašem ukusu pronađite u Tepih landu Jankomir!

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.