Sedam trendi kombinacija boja za zimsko uređenje doma

Zimi više vremena provodimo u svojim toplim domovima. Kako vrijeme postaje  hladnije, a dani  mračniji, u unutarnje prostore unosimo više topline i boje. Puno mekanih jastuka i deka uz zimsku paletu boja, pomaže da stvorimo ugodnu atmosferu i topli ugođaj, unatoč niskim temperaturama vani. Donosimo sedam zimskih kombinacija boja koje će u vašem domu dočarati ljepotu hladne sezone.

Blagdanske boje

Početak zime poklapa se s blagdanima i blagdanskim dekorom. Uz tradicionalne božićne boje poput crvene i zelene stvorite veselu atmosferu i pripremite se za blagdanske dane. Kako bi vaš zimski dekor funkcionirao i nakon završetka prosinca, birajte suptilnije nijanse.  U tradicionalno uređenim domovima kombinirajte bogatu bordo boju modela dekor toyo s tepihom vintage uzorka u nijansi  kadulja zelene model matrix plant. Ako ste više za zagasite zemljane tonove, kombinirajte tapison suspense u zelenoj boji sa zavjesom u boji cigle paisley

Neutralne boje

Neutralne boje su uvijek u sezoni, ali zimi djeluju posebno toplo i ugodno. Neutralni tonovi stvaraju umirujući ugođaj koji ćete cijeniti u hladnim zimskim danima. Kako biste postigli ovaj umirujući učinak, odaberite  kremasto bijele, nježno sive i tamno-smeđe nijanse tapisona Suspense beige i zavjesa dekor Franklin. Učinite ovu nježnu paletu boja zanimljivom uz pomoć kariranih, prugastih tepih Lana i cvjetnih uzoraka. U neutralnoj paleti boja posebno će se istaknuti dodatne teksture u prostoru. Odaberite guste neutralne tepihe model Rhapsody i pletene dekorativne detalje uz drveni namještaj.

Snijeg i led

Pravi zimski ugođaj postići ćete ledeno sivim nijansama, te plavim i bijelim tonovima.  Duboke tamnoplave nijanse tepiha model curacao  kombinirajte sa snježno bijelom zavjesom sitnog uzorka za ugodan zimski izgled zavjesa studio light. Ova kombinacija posebno se dobro uklapa s namještajem u antracit sivoj boji. Ledeni efekt postići ćete i tepihom u plavim nijansama s uzorkom  poput modela Origins. Posebno će se istaknuti u neutralnim prostorima i uz zavjesu srebrnog sjaja aura silver

Vatreno crvena i umirujuće neutralne 

Još jedna boja koja se odlično slaže s bijelim tonovima u zimskom uređenju je bogata crvena. Crvena je dominantna boja, predstavlja strastvenost i podiže energiju u prostoru. Možda je to upravo ono što vam nedostaje u hladnom zimskom prostoru. Odaberite crveni tepih vintage izgleda model beluchi, a kao protutežu vatrenoj crvenoj izaberite prozirnu zavjesu u bijeloj boji model centauri.

Otmjena zlatna i moderna krem

Blagdani su idealno vrijeme da vaš dom zabljesne svečanijim ugođajem. Nema bolje boje za to od moćne zlatne. Zlatna boja predstavlja otmjenost i eleganciju, a samo nekoliko detalja u zlatnoj bit će dovoljno da transformirate prostor. Jednostavno i lako unesite zlatnu u malim dozama uz tepih zlatnog uzorka marmaris gold ili zavjese s detaljima u zlatnoj boji Icon gold. Kako ne bi prevladala, kombinirajte zlatnu uz neutralne krem nijanse.

Moćna tamno ljubičasta i snježno bijela

Jedna od boja koja apsolutno zabljesne u zimskim uređenjima je tamno ljubičasta boja u nijansi šljive. Ova boja je elegantna i svečana sama po sebi i stvara zadivljujući kontrast s bijelom.  Zavjesu u tamno ljubičastoj nijansi silent fjord na bijelim zidovima kombinirajte s kremastim tepihom model marmaris ili tapisonom u bijeloj boji sensation. Za mirniji ugođaj dodajte detalje od drveta, a za nešto svečaniji dekor detalje u zlatnoj.

Žuta paleta boja

Sigurno vam žuta boja nije prva na pameti kad razmišljate o zimskom uređenju. Žuta je odličan odabir kad želite unijeti toplinu i vedrinu u hladne prostore. Posebno trendi je žuta senf nijansa, stoga razmislite o tome da ju uklopite u svoj zimski dekor. Ukrasni jastuci u senf žutoj odlično će se uklopiti uz plavo sivi namještaj, kao i tepih u žutim nijansama model originis.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: