štednja energije uz tepihe i tapisone

Štednja energije uz tepihe i tapisone? Točno!

Tepisi i tapisoni, naravno, imaju jako veliku ulogu u uređenju doma! Dobrim odabirom dizajna, dom je življi, ljepši, samim time i ugodniji za život.
Ali uz to, tepisi i tapisoni imaju dodatno svojstvo o kojem rijetko razmišljamo, a nikako nije za zanemariti – štede energiju!

tapison-drops-675x900Toplinska udobnost

Podovi poput tepiha i tapisona već na prvi pogled daju dojam topline. Osim toga, izravni kontakt s materijalom tepiha i tapisona, spriječava gubljenje topline iz stopala i ruku te izaziva ugodan osjećaj.

Zamislite da nema vašeg omiljenog tepiha u spavaćoj sobi, onog na kojeg stavljate bosa stopala nakon što ih u jutro izvučete iz tople postelje. U redu ako se baš želite u trenu razbuditi dodirnuvši hladno tlo, ali tepih staza pored kreveta izazvat će vam daleko bolji osjećaj, bez obzira ustanete li na lijevu ili desnu nogu.

Zadržavanje topline

Tepisi i tapisoni djeluju kao toplinske barijere, što znači da se toplina ne troši već ostaje u prostoriji. Zbog njihove niske toplinske vodljivosti, oni su izvrsni izolatori. Zahvaljujući teksturama tkanja u rasponu od šišanog do upletenog (bukle), tepisi i tapisoni zarobljavaju zrak u svojim vlaknima i tako zajednički bolje zadržavaju toplinu nego plastični ili drveni podovi.

tepih-california-1024x765

Znanstvena istraživanja su pokazala da je temperatura u prostorijama s tepihom ili tapisonom prosječno 2°C viša nego u slučaju drugih podnih obloga!

Obje ove značajke mogu činiti malu, ali korisnu uštedu energije, a to u konačnici i smanjuje vaše troškove grijanja tijekom najhladnijih mjeseci u godini.

Našu ponudu tepiha možete provjeriti ovdje, a tapisona ovdje.