što kad ne pronađete odgovarajuće dimenzije tepiha

Što kad ne pronađete odgovarajuće dimenzije tepiha? Tu je tapison!

Kod uređenja doma često se dogodi da standardne dimenzije pojedinih proizvoda ne odgovaraju. Neke su prostorije male i skučene ili uže i duže, ponekad je tlocrt nepravilan, a ponekad se vaše ideje i zamisli ne uklapaju u standarde. I to je skroz u redu. Kod odabira podnih obloga uvijek možete pronaći rješenje koje će odgovarati vašim zahtjevima. Ako ne možete pronaći odgovarajuće dimenzije tepiha, bez brige, tu je tapison!

Po vašoj mjeri

Jedna od najvećih prednosti tapisona je mogućnost krojenja po mjeri. Standardne dimenzije tepiha ne odgovaraju svakom prostoru niti svim zahtjevima. Ne samo da uz tapison dobivate i brojne prednosti tepiha, nego i savršeno odgovarajuću podlogu baš za vaš dom. Ponekad je soba nepravilnog tlocrta ili zahtijeva dimenzije tepiha koje nisu standardne i u tom slučaju tapison je odlična druga opcija. Prije kupnje svakako izmjerite prostoriju i označite prostor gdje bi trebao doći tepih ili tapison. Ako vam je teško zamisliti prostor gdje će biti postavljen vaš novi tepih, poslužite se ljepljivom trakom. Uz pomoć trake na podu obilježite rubove gdje bi trebalo postaviti tepih kako biste imali jasniju ideju koja dimenzija vam je potrebna. Kad ste sigurni u dimenzije koje vam trebaju bit će vam puno lakše pronaći odgovarajući tepih ili tapison.

po vašoj mjeri

Stil i izgled

Od luksuznog i elegantnog do ležernog i udobnog, tapison može dati prostoru ugođaj kakav želite. Razne boje i uzorci omogućuju vam da odaberete tapison koji ćete lako uklopiti u svaki stil i uređenje. Razmislite o tapisonu kraćih niti suptilnog uzorka za formalnu sobu i čupavom mekom tapisonu za ležerniji prostor. U moderno uređenim domovima savršeno će se uklopiti tapison tamnih tonova (Sensation). Za tradicionalno uređene domove birajte tapisone u elegantnim tonovima bež (Model seduction) i svjetlosive (Model gusto).

stil i izgled

Udobnost i mekoća

Tvrde površine su upravo zbog svoje tvrdoće neugodne za boravak ili duže hodanje. Tvrde površine ne mogu amortizirati vaše korake zbog čega vaše tijelo može patiti. Zahvaljujući svojoj fleksibilnosti i amortizaciji koju pruža, tapison je iznimno ugodan za hodanje, sjedenje i ležanje te pruža apsorpciju udaraca. Osim ugodnijeg hodanja tapison pruža i mekanu podlogu za padove. Ovo je osobito korisno svima koji imaju manju djecu. Tapison je odličan izbor za dječju sobu (Model Forza). Osim što pruža mekoću i ugodu, povoljnija je opcija od tepiha i održavanje je obično jednostavnije i manje zahtjevno.

udobnost i mekoća

Zvučna i toplinska izolacija

 Ako ste duže vrijeme proveli u sobi bez tepiha, vjerojatno ste primijetili kako se zvuk odbija od zidova i stvara jeku u sobi. To je zato što tvrde površine ne mogu apsorbirati zvuk na način na koji to mogu meke. Tepisi i tapisoni su odlični upijači zvuka. Budući da tapison možete postaviti od zida do zida to je super način da utišate buku iz pojedine prostorije.  Osim zvučne izolacije tapison je odličan dodatni sloj poda koji sprječava izlazak topline iz prostorije. U hladnijim mjesecima odaberite gusti tapison koji će vam pružati toplinu (Model Obsession).

zvučna i toplinska izolacija

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: