Stvorite božićnu bajku u svom domu

U blagdansko vrijeme, ukrašavanje doma mnogima je omiljena aktivnost. Božićna drvca, umjetni snijeg, vilenjaci, karirani uzorci i razno razni ukrasi ispunjavaju domove diljem svijeta. Donosimo nekoliko savjeta kako da ovih blagdana u svoj dom unesete malo božićne čarolije.

Tradicionalni Božić

Obično nekoliko dana ili tjedana prije Božića izvadite stare kutije s ukrasima, neke još imate od djetinjstva i bez zamaranja oko boja i usklađivanja tražite savršeno mjesto za svoje sentimentalne dekoracije. Vi ste ljubitelj tradicije, a božićno uređenje za vas je idealno za povezivanje s prošlim vremenima i stvaranje obiteljskih uspomena. Vaša božićna bajka počinje zajedničkim uređenjem koje je događaj za cijelu obitelj. Uživajte u izrađivanju ukrasa od papira, postavite puno ukrasnih jastuka s božićnim motivima i pecite kolače koji će krasiti vaš božićni stol.

Moderni Božić

Ako ste među onima koji prate trendove i vole mijenjati uređenje svake godine onda svakako isprobajte nešto novo. Ukrasite drvce u nekoj manje klasičnoj boji, ove godine vrlo su popularna drvca u duginim bojama. Također su popularna drvca koja možete sami izraditi. Popularnost raste i dekoracijama od drveta i prirodnih materijala. Najbolja stvar kod modernog božićnog dekora je to što ga možete prilagoditi postojećem stilu svog doma umjesto da pokušavate u svoje moderno uređenje „ugurati“ tradicionalni izgled.

Odaberite temu

Božićno uređenje idealna je prilika da inspiraciju pronađete u nekoj temi koju ćete provući kroz cijelo uređenje. Primjerice orašari, zimska bajka ili vaš omiljeni božićni film. Važno je da uređenje bude odraz vas i vaše obitelji, a zajednička tema dodatno će vas povezati.

Pretjerujte, slobodno!

Kod božićnih dekoracija pravilo je da nema pravila. Ako ikad trebate pretjerati s ukrasima, onda je to u vrijeme Božića.  Zlatna, srebrna, crvena boja, kao i sve što sjaji savršeno će istaknuti svečani ugođaj u vašem domu. Ako želite božićno drvce u svakoj prostoriji, onda ga i postavite, jer vaš dom je odraz vaše osobnosti i možete ga ukrasiti kako želite.

Minimalizam je isto u redu

Baš kao što nekima nikad nije dosta ukrasa, nekima previše ukrasa zadaje glavobolje. Ako ne volite šljokice i gomilu dekorativnih predmeta u svom domu, odaberite jednu boju koju će dominirati vašim uređenjem. Kod odabira dekorativnih elemenata fokusirajte se na oblike i veličinu. Jednostavne linije, nekoliko pomno odabranih kvalitetnih ukrasnih komada i poneki kontrast boja bit će dovoljan za stvaranje božićnog ugođaja kakvog želite.

Snježna bajka

Zimski božićni ukrasi dolaze u bijeloj, plavoj, svjetlucaju i oponašaju snijeg. Svi elementi u ovakvim dekoracijama inspirirani su prirodnim bojama, u nježnim tonovima za stvaranje prirodnog osjećaja zime. U ovakvom ugođaju posebno će uživati vaša djeca koja sigurno vole snijeg i sve što ih asocira na aktivnosti na snijegu.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.