tepihland prednosti tepiha zima

Sve prednosti tepiha u zimsko vrijeme

Iako smo već puno puta naveli brojne razloge zašto su tepisi toliko popularni, ima onih koji svejedno nisu sigurni trebaju li tepih u svom domu. S obzirom na to da temperature u zimskim mjesecima opasno padaju, pravo je vrijeme da se i najtvrdoglaviji razuvjere.

Privlačno za gledanje, ali i hodanje
Tepih kao dekorativan predmet u domu može svaku prostoriju učiniti vizualno privlačnijom. Veliki izbor boja, uzoraka i materijala omogućuje da tepih lako uskladite sa svakim stilom uređenja.
Osim dekorativne komponente tepisi donose mekoću za vaša stopala i čine kretanje u vašem domu puno ugodnije. Ne samo da tepih stvara mekši osjećaj na koži, već zbog svoje mekoće apsorbira udarce i pritiske vaših koraka. To doslovno uklanja dio pritiska s vašeg tijela. A svako uklanjanje pritiska je dobrodošlo, zar ne?

Nezamjenjiva toplina
Zima jednostavno nije vrijeme za šetnju po golim podovima. Hladnoća koja dolazi od poda hladi vas od nogu prema gore, bez obzira koliko ste raspalili grijanje. Možda se želite izvaliti na pod dok gledate omiljenu seriju ili imate klince koji većinu vremena provode u igri na podu? Podno grijanje luksuz je koji si mnogi ne mogu priuštiti, ali čak i ako možete, nema ništa ugodnije od meke, tople podloge. Birajte čupave tepihe za dodatnu dozu ugode i svakako obratite pažnju na debljinu tepiha koja će vas grijati u hladnim danima.

Izdržljiva vuna ili povoljniji akril
Materijali korišteni za izradu tepiha utječu na njegovu sposobnost pružanja izolacije protiv hladnoće. Vuna je jedan od najboljih izolatora, izdržljiva je i ugodna. S druge strane, može biti skuplja opcija u odnosu na neke druge materijale. Pamuk, akril i najlon pružaju dobru izolaciju, povoljniji su i lakši za čišćenje. Odaberite prema svojoj mogućnosti i želji, imajući na umu da je u zimsko vrijeme kvalitetan topli tepih dobra i isplativa investicija.

Za veću udobnost
Za maksimalnu toplinu odaberite tepih koji pokriva veliku površinu poda. Ako vam jedan veliki tepih nije opcija, razmislite o nekoliko manjih tepiha koji će se lijepo stilski nadopunjavati. U dnevnom boravku, gdje provodite dosta vremena na kauču, pobrinite se da je tepih dovoljno velik da vam stopala dok sjedite ne dolaze u izravan kontakt s hladnim podom.

Za ugodnije boravke u zatvorenom
U zimskim mjesecima obitelj većinu vremena provodi u zatvorenom. Super je ostati u toplini svog doma i slušati glazbu, brbljati ili gledati TV, ali ne treba zaboraviti da pri tome stvaramo popriličnu buku svojim sustanarima ili susjedima. Tepih može značajno smanjiti buku u vašem prostoru. U tu svrhu idealni su gusti čupavi tepisi od polipropilena.