Sve što trebate znati prije kupnje umjetne trave

Umjetni travnjak sve je popularnija opcija za one koji nemaju puno slobodnog vremena. Pristupačna cijena, jednostavno održavanje i lijep izgled cijele godine zasigurno su neke od prednosti umjetne trave koje doprinose njenoj popularnosti posljednjih godina. Osim za travnjake i dvorišta, umjetna trava je super rješenje za balkone,  terase i interijere. Ako ste još uvijek neodlučni oko kupnje umjetne trave, pokušat ćemo dati odgovore na najčešća pitanja vezana uz ovu svestranu podlogu. 

Je li umjetna trava za mene?

Ako ste vidjeli kod nekog umjetni travnjak koji vam je privukao pažnju i sad se pitate je li to za vas, pokušat ćemo vam pomoći s odlukom. Umjetni travnjak je idealna opcija za one koji iz raznih razloga ne mogu uzgojiti bujni i lijepi travnjak. Ponekad je to zbog položaja vašeg dvorišta, tla,a  ponekad jednostavno zbog nedostatka vremena i posvećenosti uređenju. Također, ako vaš prirodni travnjak zahtjeva previše zalijevanja, umjetni travnjak pomoći će vam da uštedite na potrošnji vode. Ako živite u stanu s manjom balkonskom terasom, umjetni travnjak može vam pomoći da stvorite osjećaj koji vam vjerojatno nedostaje. Umjetna trava se vrlo jednostavno može postaviti na balkon i potpuno promijeniti njegov izgled. Posljednje, ali ne manje važno, ako ste jako zaposleni i održavanje prirodne trave nije na vašoj listi prioriteta, poneki trik u uređenju, poput umjetnog travnjaka, može vam uvelike pomoći.

Koju umjetnu travu odabrati?

Kod kupnje umjetne trave važno je znati za koju namjenu ćete ju koristiti. Ovisno o vašim zahtjevima, možete birati umjetnu travu razne gustoće, a pažnju posebno obratite na visinu, model i oblik vlati. Također, možete odabrati umjetnu travu bez čepova ili s čepovima. Ako želite uljepšati izgled svog balkona i unijeti malo zelenila, umjetna trava je odličan odabir. U tom slučaju birajte kvalitetniju umjetnu travu debljine minimalno 25 milimetara koja će izgledati gusto i bogato, baš kao i prirodna podloga.

Mogu li sam/sama postaviti umjetni travnjak?

Za postavljanje umjetnog travnjaka ne treba vam stručna pomoć i vrlo vjerojatno to možete izvesti sami. Postavljanje umjetne trave je relativno jednostavan postupak, pogotovo ako ju postavljate na pločice balkona ili ravnu površinu.U tom slučaju samo raširite komad umjetne trave i postavite gdje želite. Na umjetni travnjak slobodno možete postavite balkonske stolice, garnituru i uživati cijele godine na zraku.

Ako vam je prirodni travnjak u lošem stanju i odlučili ste se zamijeniti ga onim umjetnim, najprije pripremite podlogu za postavljanje. Uklonite svu travu i izravnajte zemljište. Odmotajte umjetni travnjak iz role, raširite i postavite na odgovarajuće mjesto. Za prekrivanje većih površina trebat će vam nekoliko rola trave,pa pripazite da vlati budu postavljane u istom smjeru. Kad ste zadovoljni izgledom, potrebno je prikucati travnjak čavlićima i fiksirati svaku rolu.

Gdje sve mogu postaviti umjetnu travu?

Umjetnu travu možete upotrijebiti na puno zanimljivih i kreativnih načina u domu. Može vam poslužiti kao otirač na ulazu u dom ili ured, možete ukrasiti dječju sobu zanimljivom podlogom za igru i skroz transformirati balkon ili terasu. Zbog svoje otpornosti i izdržljivosti, podloga od umjetne trave može vam poslužiti cijele godine, bez obzira na vremenske uvjete. Jedan od zanimljivih načina upotrebe umjetne trave je kao zidna dekoracija. Postavite ju okomito kao podlogu na zid na koju možete dodati umjetno bilje ili druge zidne dekoracije.

Mogu li usisavati podlogu od umjetne trave?

Umjetna trava je vrlo jednostavna za održavanje i to je jedna od njenih najvećih prednosti. Potrebno ju je povremeno isprati vodom kako bi uklonili eventualne nečistoće. Za čišćenje umjetnog travnjaka možete koristiti metlu, usisavač, a postoje i posebni proizvodi namijenjeni održavanju umjetne trave. 

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: