Svijetle kombinacije boja za tamne hodnike

Hodnici su na glasu kao vrlo teški za ukrašavanje. U starijim kućama to su često uski prostori bez prirodnog osvjetljenja,  a nije puno drugačije ni u mnogim modernim domovima. Ako im ne posvetite dovoljno pažnje lako mogu postati odlagalište cipela, torbi i pošte. Veliki prozor na kraju hodnika idealno je rješenje za unošenje svjetlosti. Budući da često nemate tu mogućnost, potrebno vam je nekoliko trikova uz koje ćete unijeti svjetlinu i prostor vizualno učiniti većim. Donosimo nekoliko ideja kako osvijetliti mračni hodnik i ostaviti odličan prvi dojam.

Prugasta tapeta

Nema razloga da uređenju svog hodnika ne posvetite istu pažnju koju pridajete ostatku svog doma. Izgled ulaznog hodnika je prilika da vaši gosti upoznaju stil vašeg doma i osjete dobrodošlicu. To je prvo mjesto koje vaši posjetitelji vide i postavlja ton uređenja cijelog vašeg doma. Budući da je u uskim hodnicima prostor za uređenje ograničen na zidove, tapeta je idealno dekorativno rješenje.

Prugaste okomito postavljene tapete mogu oživjeti mali uski hodnik. One čine da zidovi izgledaju viši čak i ako je strop nizak tu će se savršeno uklopiti naš model effecto.

Birajte svijetle tonove kako bi se prostor činio vizualno veći i prozračniji. Bijela tapeta suptilnog uzorka učinit će prostor svijetlijim i otvorenijim i istaknuti drvenu stolariju kao tapeta modela Bali

Luksuzne vinil ploče

Odabir poda za hodnik vrlo je važan kod određivanja koliko će hodnik biti osvijetljen. Odabir svjetlijeg poda, kao i velikih pločica pomaže stvoriti iluziju da ima više prostora. Luksuzne vinil ploče u svijetlim nijansama odličan su odabir podne obloge za hodnik. Osim toga, luksuzne vinil ploče su izdržljive, otporne na ogrebotine i jednostavne za čišćenje. 

Birajte one koje oponašaju drvo za tradicionalna uređenja ili one strukture kamenog poda za moderne domove kao što su model grace natural i mineral beige . Tamno sive vinil ploče bit će odličan kontrast bijelim zidovima i dat će dubinu vašem malom, skučenom hodniku model urban stone.

Tapison u boji

Tapison je idealan odabir podne obloge za hodnike i ulaze zbog svoje izdržljivosti i prilagodljivosti. Kod odabira boje, veliku ulogu ima boja zida. Zidovima svijetlih tonova balans će stvarati tapison u nijansama lavande ili cimeta model Scent. Općenito, boje poput ljubičaste i plave suspense funkcioniraju dobro u malim prostorima jer unose malo živosti bez da dominiraju prostorom. 

U hodnicima sa stubištem tepih staze u ljubičastim ili crvenim tonovima stvaraju osjećaj topline i unose vedriju atmosferu. Model carnaby

Izbalansirajte bijele tonove

Razne kombinacije svijetlih boja stvorit će iluziju svjetla u vašem mračnom hodniku. Osim što su prikladne za postizanje svjetlijeg izgleda, tonovi bijele izgledaju super elegantno i moderno. Stilski ćete zaokružiti bijeli hodnik tamno sivim tepihom koji će vizualno definirati prostor kao naš model merge.

Ako ste hrabriji s bojama, odaberite tapisone ili tepihe svijetlih šarenih nijasni kako biste stvorili dojam osunčanosti i razigranosti model dotted. Moderan i zanimljiv kontrast bijelim zidovima postići ćete i tepihom u raznim zemljanim nijansama tu će se savršeno uklopiti našm argentum beehouse.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: