Tapeta za wow efekt u vašem domu

Ako tražite vrlo jednostavan način da preobrazite svoj životni prostor, uz pomoć tapete to možete učiniti u jedno poslijepodne. Jednostavne su za postavljanje i donose nevjerojatnu transformaciju u svaku prostoriju.

Tapete su dobar način da privučete poglede u svom interijeru, a mogu biti odvažne i dramatične, ali i vrlo suptilne i nježne. Bilo da se koriste na jednom zidu ili ispunjavaju cijeli prostor, stvaraju dodatnu dimenziju i utječu na cjelokupan dojam u prostoriji. Tapete su sjajan odabir kad želite svojoj sobi dodati malo boje, teksture i zanimljivosti.

Umirujuće

Kad pomislite na dekorativne zidne tapete vjerojatno u glavi imate vrlo dramatične i upečatljive uzorke i jarke boje, ali to ne mora nužno biti slučaj. Tapete dolaze u jako puno uzoraka i boja pa tako i u onim nježnim i blagim nijansama. Odaberite sitni, suptilni uzorak i svijetle nijanse plave, sive ili lavande za stvaranje umirujućeg ugođaja u prostoriji. 

Tamno i romantično

Nemojte se bojati tamnih nijansi na zidovima svog doma. Ako se dobro balansiraju tamne duboke boje u domu mogu stvoriti vrlo ugodan ambijent. Odaberite tamniju tapetu za jedan zid, primjerice onaj na kojem se nalazi tv u dnevnom boravku. U tom slučaju birajte jednobojnu tapetu bez uzoraka kako vam ne bi odvraćala pogled. Za dodatni vizualni dojam birajte tamne tapete s romantičnim uzorcima. One će dobro funkcionirati primjerice u hodniku ili na zidu uz blagovaonski stol.

Izobilje cvijeća

Cvjetne tapete unose dašak prirode na vaše zidove i odličan su način da dodatno naglasite svoju paletu boja u domu. Uz tapetu s izraženim uzorkom, pokušajte izvući jednu ključnu boju i provucite je dalje po svojoj sobi, u dodacima i velikim komadima namještaja.

Profinjene prugice

Pruge dobro funkcioniraju u svim sobama, ali su posebno dobre u sobama gdje imate niske stropove budući da stvaraju privid da soba izgleda više. Pruge su također uvijek moderne i s tim odabirom ne možete pogriješiti. U posljednje vrijeme vrlo su popularne sitnije pruge na svjetlijim podlogama. Ako se odlučite za izraženiji uzorak vodite računa da ostatak uređenja bude mirniji i manje upečatljiv.

Iluzija

Jedan od razloga zašto se mnogi zaljube u zidne tapete je njihova moć zavaravanja. U kratkom vremenu vaš zid može postati drven, ciglen ili ultra moderan, barem izgledom. Tapete koje oponašaju drvo ili ciglu razne materijale možete postaviti u dnevnom boravku ili kuhinji za rustikalan izgled. Odlično će se uklopiti uz drveni namještaj i tradicionalne domove.

Moderan print

Kada želite pozadinu koja je ultra moderna, tapete s grafičkim printom su vaš najbolji izbor. Linearne linije i upečatljivi trodimenzionalni efekt učinit će da izgledaju kao nešto iz budućnosti. Ovo je super dekoracija za sobe vaših tinejdžera i moderne urede.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.