tepihland blog tapete za dječju sobu

Tapete za dječju sobu

Dječje sobe trebaju biti razigrane, inspirativne i pune mašte. Jedan od najboljih načina da oživite prostor vašeg mališana je zidna tapeta zabavne boje i zanimljivog uzorka. Današnji dizajni tapeta nude razne stilove, kao i opcije za svačiji budžet. Uz toliko različitih opcija, lako je pronaći dizajn koji će savršeno odgovarati osobnosti vašeg djeteta.

Kod odabira tapete za dječju sobu važno je uzeti u obzir dob djeteta. Za mlađu djecu možete odabrati nešto nježnije, umirujuće tonove koji će se lijepo uklopiti u vaše uređenje. Što  je dijete starije, to će djetetove želje i preferencije imati više utjecaja na odabir.

Nježne boje

Boje utječu na raspoloženje i ponašanje, stoga je vrlo važno odabrati boje u dječjim sobama. Djecu najviše privlači svijetli i šareni print koji dodaje živost dekoru sobe. Budite oprezni s jarkim bojama poput crvene koja je posebno stimulirajuća boja. Neka istraživanja pokazuju da crvena čak ubrzava rad srca i disanje, daje energiju i potencijalno povećava fokus, ali može izazvati agresiju kod neke djece, osobito male. Umirujuća plava je odličan odabir boje u dječjoj sobi pogotovo ako vaše dijete ima česte tantrume jer dokazano smiruje otkucaje srca, krvni tlak i usporava disanje.

tepih land blog nježne boje, tapete za dječju sobu trebaju biti u nježnim bojama

Prugasti uzorak

Pruge unose pokret i strukturu u prostor, a uz okomiti dizajn vaša soba će se činiti većom. Prugasta tapeta privlači pogled prema stropu, čineći ga višim. Ovo je jedan od razloga zašto su prugaste tapete super odabir u manjim sobama. Prugasta tapeta u nježnim neutralnim tonovima je dobar odabir kad želite uzorak koji je zanimljiv, ali ipak suptilan. Neke boje i printove će dijete brže prerasti od drugih. Prugasta tapeta je dobar odabir i za one koji ne planiraju svake godine mijenjati izgled dječje sobe.

tepih land blog tapete za dječju sobu, prugasti uzorak

Dječji motivi

Odabir tapeta za dječju sobu može biti zabavna aktivnost za vas i vaše najmlađe. Uz veliki izbor dizajna i stilova, lako ćete pronaći pozadinu koja odgovara bilo kojoj temi ili dekoru. Popularni dizajni tapeta za dječje sobe uključuju likove iz crtića, životinje i scene iz prirode. Uzmite u obzir trenutne interese djeteta i uključite dijete u odabir dizajna. Kod vrlo šarenih uzoraka ili tapeta za koje vjerujete da će dijete brzo prerasti uvijek možete pronaći kompromis i istaknuti tapetom samo jedan zid sobe.

tepih land blog tapete za dječju sobu, prikazani su dječji motivi

Cool tinejdžeri

Za one koji imaju malo veću djecu, uređenje sobe može biti izazov. Važno je da soba bude uredna i prilagođena učenju, ali i odmoru. Tapeta predimenzioniranog printa je super način da unesete osobnost i uređenje učinite zanimljivijim. U dogovoru sa svojim tinejdžerom odaberite izgled tapete koji će se uklopiti u ostatak uređenja. 

tepih land blog tapete za dječju sobu, prikazan je zanimljiv predimenzionirani uzorak

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: