tapete za zid zidne tapete tepihland tapete za sobu

Tapete

Tapete imaju važnu ulogu u uređenju interijera. Dovoljno ih je postaviti na jedan zid i odmah će uljepšati cijeli prostor. Tepih land nudi velik izbor tapeta renomiranih njemačkih proizvođača – od običnih papirnatih, preko perivih tapeta do fototapeta posebno pogodnih za restorane, kafiće i ostale ugostiteljske objekte.
U svakom trenutku možete birati između 300 različitih dezena tapeta, koje se još razlikuju po cijeni i kvaliteti. Cijene se kreću već od 29 kuna za rolu od 5 m², a kad već kupujete tapete u Tepih landu, odmah kupite i ljepilo te ostali odgovarajući pribor za postavljanje.
Preko 200 dezena tapeta na skladištu, uz mogućnost kataloške narudžbe preko 1000 dezena (dobavljivo u roku 5 dana)!

Vrste i primjena
Postoje više vrsta tapeta a sve ovisi od njihove namjene i kvalitete zidova na koje ih ljepimo. Kod običnih papirnatih tapeta koristimo površinu koja je ravna tj.glatka. Ova vrsta tapeta nije poželjna za pranje tako da nisu pogodne da se stavljaju u kuhinju,hodnik ili dječju sobu.
Tapete koje možete staviti u kuhinju, hodnik ili dječju sobu su također papirnate ali su presvučene folijom koja je prozirna, prednost ovih tapeta je njihovo dozvoljeno pranje.
Kada su zidovi oštećeni najbolje je koristiti tapete koje su reljefne. Prilikom ljepljenja ne dolazi do rastezanja, a ukoliko ih želite obojiti možete koristiti disperzione boje.
Ukoliko želite tapete koje možete lako očistiti i čak očetkati najbolje je koristiti plastificirane tapete.
Sve ove navedene vrste karakterizira široka lepeza uzoraka, od onih jednostavnih, klasičnih, cvjetnih, do raznih geometrijskih likova,imitacije drveta, s kuhinjskim motivima, raznim imitacijama zidova, cigle.

Karakteristike i lijepljenje
Postoje dva načina lijepljenja tapeta: prvi kod kojeg nanosimo ljepilo na zid i na tapetu te drugi kod kojeg se ljepilo nanosi samo na zid ( tzv. vliestapete ). Za to su predviđene dvije vrste ljepila.
Kod tapeta sa uzorkom treba obratiti pažnju na oznake s uputom. Oznake se odnose na ponavljanje uzorka, najčešći primjer je oznaka 64/32 koja znači da se uzorak ponavlja svaka 64 cm i da vam treba još 32 cm tapete za podešavanje kod ljepljenja. Standardna širina tapeta je 53 cm i dužina 10,05 m. što vam je potrebno za izračun potrebne kvadrature tapeta. Savjet – zbog podešavanja uzoraka na tapetama računajte na određeni otpad, što morate uzeti u obzir prilikom kupnje tapeta.
Ljepilo nanosite pomoću četke ili valjka, a tapete ravnate pomoću vlažne krpe ili gumenog valjka namijenjenog za ravnanje tapeta i istiskivanje mjehurića zraka.
Važno je pripaziti da tapete ne postavljate u hladnim prostorijama jer se ljepilo sporo suši pa u takvim uvjetima nastaju nabori i mrlje, dok se pri visokim temperaturama tapete ne stežu jednolično i suše se prebrzo. Najbolje je to raditi u prostorijama na oko 20°C.

Pronađite najveću ponudu tapeta u gradu.

Prati nas: