Tapisoni koji spajaju udobnost i praktičnost

Ako vas pojam tapisona podsjeća na tamne i ne pretjerano atraktivne podne obloge u uredima i poslovnim zgradama, znači da niste odavno kupovali tapison. Današnji tapisoni su kvalitetni, ugodni na dodir i dolaze u raznim bojama i stilovima. Vrlo vjerojatno ne biste primijetili razliku između nekih tapisona i nekih tepiha. Tapisoni visokog tkanja su nježni i mekani i odličan su odabir za dnevne boravke, spavaće i dječje sobe. Oni malo čvršći tapisoni, nižeg tkanja najbolje će poslužiti u prostorijama visokog prometa, poput hodnika i blagovaonica. 

Prednosti

Svakako jedna od velikih prednosti kod odabira tapisona je mogućnost krojenja po mjeri. Ponekad je teško uklopiti standardne dimenzije tepiha u određeni prostor i u tom slučaju tapison će vjerno zamijeniti ulogu tepiha. Budući da su današnji tapisoni vrlo kvalitetni i modernog izgleda nema razloga da upravo tapison ne krasi centralno područje vašeg dnevnog boravka.

Tapisoni su izrađeni tako da podnose intenzivnu upotrebu i veliki broj koraka i izgledat će sjajno dugi niz godina. Lako održavanje je također jedna od prednosti tapisona, a dovoljno ih je redovito usisavati i  povremeno dubinski očisititi.  Tapisoni nižeg tkanja u neutralnim bojama uklapaju se u razne prostore i odlično podnose mrlje i svakodnevna zaprljanja.

Postavljanjem tapsiona, ne samo da će soba izgledati ugodnije i privlačnije, nego i fizički zadržava više topline. To doprinosi očuvanju energije u domu, što je posebno značajno u hladnijim mjesecima. Tapisoni visokog tkanja stvaraju posebnu ugodu vašim stopalima i griju vaš dom. 

Stil

Tapisoni dolaze u raznim bojama i nijansama te se lako mogu uklopiti u razne stilove. Od neutralnih boja do hrabrijih boja i uzoraka, tapison je jednostavan način da oživite ili umirite svaku prostoriju. Elegantni neutralni tapison u bijelim i bež nijansama idealna je osnova za nadogradnju raznih stilova. Ako imate kućne ljubimce ili malu djecu razmislite ipak o opcijama koje su manje osjetljive na mrlje.

Blagavaonica i hodnik

Kod odabira tapisona svakako vodite računa o funkcionalnosti. Razmislite gdje će tapison biti postavljen, tko će sve prometovati tim prostorom te koliko će se on habati. Zahvaljujući korištenju modernih materijala, tapisoni su udobni, a istovremeno mogu biti vrlo izdržljivi. Tapisoni od poliamida, najlona i polipropilena odlično podnose velik promet, a cijenom su pristupačni. Modeli Performa ili Libra idealan su odabir za hodnike, blagovaonice, ulaze i ostale prostore visokog prometa. 

Dnevni boravak i spavaća soba

Kvalitetna izrada i materijali koji su mekani na dodir čine tapisone odličnim izborom za dnevne boravke, dječje i spavaće sobe. U ovim prostorijama birajte tapisone visokog tkanja koji će pružati dodatnu mekoću i ugodu vašim stopalima. U spavaćim sobama ponekad nema dovoljno prostora za tepih, a odabir mekanog tapisona kojeg možete krojiti po mjeri je super praktično rješenje. Važno je da ga postavite uz krevet kako bi zakoračili na toplu, ugodnu površinu.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.