tapison tepisoni cijena tepisoni na metre tepihland

Tapisoni – podne obloge za svaki dom

Želite za svoj prostor odabrati ipak nešto drugačije od tepiha onda izbor pada na tapison. Domu će dodati toplinsku, ali i zvučnu izolaciju zbog podloge od filca kojeg većina sadrži.  Jednostavni su za održavanje dok neki od njih već imaju zaštitu protiv prljanja. Idealni dodatak u bilo kojoj prostoriji vašeg doma.

Kako se izrađuju?

Tapisoni se sastoje od reda strojno uvedenih niti koji se drže zajedno pomoću ljepila za podlogu. Trajnost im je najčešće između pet do sedam godina, ali neki mogu potrajati i mnogo duže. Sve ovisi koliko je ‘prometna’ soba u kojoj se nalazi.

 

Postavljanje

Što je veća prostorija to je postavljanje složenije. Za prostorije do 5 metara postavljanje je jednostavnije i lakše se uklopi u prostor. Kod velikih prostorija treba voditi računa o uklapanju motiva na tapisonu, postavljanje vlakana u istom smjeru kako bi se vidljivost spojeva smanjila na minimum. U našoj ponudi možete pronaći sav potreban materijal za postavljanje tapisona, no možete nas pozvati u pomoć ako vam je potrebna.

Svakako pripazite na obrube jer ako se tapison ne polaže do zida moglo bi doći do paranja krajeva.

  

Savršen tapison za vas?

Tapisoni imaju različitu otpornost na trošenje te zbog funkcionalnosti i trajnosti treba odrediti za koji prostor je namijenjen. Naši tapisoni se odlično slažu s dječjom sobom, hodnikom, boravkom, blagovaonicom i uredskim prostorom. Na vama je da izaberete koji uzorak želite. Od jednostavnih boja, ili uzoraka krugova, crtica ili pak čupavi tapison.

U našoj ponudi osim običnih tapisona možete pronaći tapisone od prirodnih materijala – vuna, kokos i sisal (agava). Za sve one koji su skloni alergijama, antialergijskim tapisonima možete smanjiti količinu prašine u zraku.

Ako vam treba tapison za ured obavezne odlike su negorivost i protukliznost, ali naravno i dugotrajnost i nemogućnost paranja.

Ponudu tapisona i ostalih proizvoda na Velikoj zimskoj akciji pogledajte OVDJE