tepih staza tepih staze za hodnik tepihland

Tepih staze – previše pogodnosti da ih ne bi iskoristili!

Svaki ljubitelj prostorija bez tekstilnih podnih obloga kad tad će morati razmisliti o pogodnostima koje nude tepih staze. Hodnici, kućne stepenice, prostorije sa skliskim podnim oblogama poput parketa i laminata, s hladnim podnim oblogama poput keramičkih pločica, sve su to mjesta gdje će tepih staza dobro doći.

POSTAVLJANJE

Tepih staze se u hodnicima postavljaju sredinom prostorije, dopuštajući nam da vidimo rubove parketa ili pločica. Hodnici su u svakoj kući ili stanu najprometnije prostorije stoga je bitno izabrati tepih stazu od kvalitetnog i izdržljivog materijala, posebno ako se odmah ulazi izvana. Osim toga, hodnici su obično prostori s manje svjetla stoga treba razmisliti o bojama tepih staza da hodnike ne učinite još mračnijima.

Ukoliko u vašim prostorijama imate stepenice, tepih staze mogu biti lijep ukras na prijelazu iz jedne etaže u drugu ali i zaštita protiv klizanja. Djeca i kućni ljubimci brže će se uspinjati i sigurnije silaziti niz stepenice obložene tepih stazama.

TEPIH STAZE U SOBAMA

Tepih staze u sobama mogu poslužiti kao dodatna podloga za sigurno ustajanje iz kreveta u spavaćoj sobi ili kao dopuna tepisima u dnevnoj sobi. Imate li u kuhinji keramičke pločice ili PVC podnu oblogu valjalo bi razmisliti o tepih stazi kao zaštitnoj podlozi. Spretni ste kao kuhar i dobro baratate noževima i vilicama, ali dobro je kad oni padnu na tepih stazu gdje će ostaviti manji trag nego na keramici ili PVC-u.

Kod nas u Tepih Landu preporučit ćemo vam tepih staze koje najbolje odgovaraju vašim prostorima, predložiti način povezivanja ukoliko imate hodnik nepravilnog oblika, a krajeve staza brzo i kvalitetno porubiti. Klizanje tepih staza nije problem – tanje staze imaju podlogu od spužvaste gume koja sprječava klizanje, dok su deblje staze izrađene poput tepiha pa se i teže pomiču; ako ipak postoji mogućnost neželjenog klizanja, problem rješavamo zaštitnim protukliznim mrežicama u više dimenzija.

Tepih land ponuda tepih staza