tepih moderan tepih u blagovaonici

Tepih u blagovaonici – kako ga uklopiti?

Kad razmišljate o uređenju blagovaonice najčešće nam na pamet padnu stol i stolica. I tu potraga za daljnjim elementima i uređenjem staje. No, jeste ikada razmišljali postaviti tepih u blagovaonici kako bi podigao atmosferu i uljepšao prostoriju?

Ako već pri pomisli da se tepih nalazi u blagovaonici gdje svakodnevno jedete i gdje su mogućnosti za mrlje jako velike odbija, onda smo mi tu da razbijemo tu presudu. Naravno radi jednostavnijeg čišćenja najbolja je opcija samo laminat, no u svijetu unutarnjeg uređenja prostora sve veći trend je baš tepih u blagovaonici.

tepih u blagovaonici                                    tepih u blagovaonici

Tepih u blagovaonici kao i tapison(koji će se ovdje također uklopiti) je izvrsni toplinski i izolator buke. Pri odabiru tepiha svakako birajte one koji su najjednostavniji za održavanje. Kako se eventualne mrlje od hrane ne bi uočavale birajte tepihe tamnijih nijansi. Još bolja opcija bi bili šareni tepisi s uzorkom koji će odvlačiti pažnju od njih. Odaberete li tradicionalne, klasičnije, geometrijske uzorke sigurno nećete pogriješiti.

Najviše pažnje bi trebali obratiti na veličinu stola i tepiha. Tepih nikako ne bi smio biti manji od stola čak i kada je razvučen. Kako bi prostor izgledao što bolje, tepih oko stola i stolica mora biti sa svake strane jednake veličine. Dodatni savjet je da ako imate okrugli stol birajte okrugli tepih. Također vrijedi i za četvrtaste stolove, pod njima najbolje izgledaju četvrtasti tepisi koji prate istovjetne linije.

Ako se u vašoj blagovaonici nalaze komode, tepih bi trebao dosezati do sredine prostora između stolice i komode, ali nikako ispod nje same. Kod blagovaonica koje su povezane s dnevnim boravkom uskladite tepihe s ostatkom uređenja prostora.

Kako bi tepih što bolje uklopili u blagovaonicu promotrite trenutno uređenje i pri tome ne možete pogriješiti.  Hladne pločice ponekad mogu biti veliki problem pa je preporučljivo staviti tepih. No mislimo da se nitko neće buniti protiv mekane površine pod nogama pri hodanju.

Dio ponude tepiha pogledajte OVDJE

Posjetite nas na Velesajmu ili Jankomiru i pronađite idealan tepih za vas i vaš dom.  🙂