Tepih u kuhinji – 3 razloga zašto ga je dobro imati

Osim što grije noge u hladnim danima, kuhinjski tepih izdržat će sve vaše kuharske pothvate, brojne goste, pa čak i život s kućnim ljubimcima. Ako ništa drugo, kuhanje s tepihom u kuhinji pomoći će da budete pažljiviji. A ako prolijete vodu po podu, manje je vjerojatno da će te se poskliznuti.

Dekorativna uloga

Kuhinje s puno elemenata obično imaju vrlo malo prostora za ukrase zbog čega se mogu činiti prilično hladne i bezlične. Zašto ne postaviti tepih i dodati kuhinji malo boje i teksture?
Tepih u kuhinji ima puno prednosti. To je super način da neutralnu kuhinju osvježite omiljenom bojom i dodate malo mekoće pod stopala. To je posebno važno u prostorijama u kojima provodite puno vremena na nogama. Tepih u kuhinji dodatno će istaknuti karakter vaše kuhinje i dati joj dozu stila.

Definira zone i povećava prostor

Velika kuhinja, blagovaonica i dnevni prostor mogu se činiti pomalo kaotično i nepovezano bez vizualne definicije zona. Kuhinjski prostor lako možete odvojiti uz pomoć velikog tepiha. Izaberite boju koja pristaje tonovima ormarića i kuhinjskih zidova. Također, možete odvojiti prostor za sjedenje od prostora za kuhanje.

Baš kao što prugaste tapete mogu učiniti da soba izgleda više, tako i tepisi mogu izvoditi razne vizualne trikove. Na primjer, duža tepih staza će odvlačiti pogled prema prostoru u koji je usmjerena i činiti kuhinju duljom. Učinak dodatno možete pojačati odabirom staze s uzorkom. Tepih u kuhinji može vizualno odvajati područje za objedovanje i usmjeravati pogled na stol.

Dnevna soba vam se čini ugodnija zbog tepiha kojeg ste postavili ispod stolića za kavu? Upravo takav učinak imat će i tepih postavljen ispod blagovaonskog stola. Tepisi ne bi trebali biti manji od stola, a na njima se trebaju nalaziti i stolice. Idealno je da tepih oko stola i stolica sa svake strane bude jednake veličine. Također, vizualno privlačnije rješenje su okrugli tepisi ispod okruglih stolova, dok je za četvrtaste stolove bolje izabrati tepih koji prati njegove linije.

Čistoća

Uvjereni ste da besprijekorna čistoća i tepih u kuhinji nikako ne idu zajedno? Pripremite se da budete u krivu. S tepihom u kuhinji zapravo ćete kuhinjski prostor lakše održavati čistim.

Mrvice i krhotine koje padnu na tepih obično se ondje zadržavaju, a onda ih lako možete ukloniti, staviti u perilicu rublja ili usisati. To je svakako praktičnije rješenje od ribanja masnih fleka s pločica ili neke druge podne podloge. Ne možete spriječiti da mrvice padaju po svuda, ali možete ih zadržati na jednom mjestu. Uz veliki izbor tepiha od lako održivih materijala, unesite u svoju kuhinju toplinu bez straha od nečistoće.

Ponudu tepiha pogledajte OVDJE