tepih za kupaonicu kupaonski tepih

Tepih u kupaonici?

Izašli ste iz toplog tuša ili opuštajuće kupke i zakoračili na hladan i sklizak pod? Kako biste izbjegli takav šok, pored tuša ili kade, postavite mekani ugodni tepih. Nježna i upijajuća podloga pružit će vam ugodu baš kao i umotavanje u mekani ručnik za kupanje. Sve prednosti tepiha u kupaoni i savjete kako odabrati onaj najbolji donosimo u nastavku.

Nema klizanja

Tepih u kupaoni omogućuje da s mokrim nogama sigurno izađete iz tuša ili kade. Mokri pod može značiti opasnost. Nakon svakog tuširanja riskirate klizanje i neugodne padove. Tepih s protukliznom podlogom omogućit će vam da čvrsto stojite na mjestu, bez obzira na vodu koja je svugdje oko vas.

Zaštita za pločice

Tepisi za kupaonicu pružaju sigurnu površinu na kojoj možete stajati, ali također štite i vaše podove. Bez obzira imate li u svojoj kupaonici pločice ili neke druge podove, želite ih zaštititi od vode. Kupaonski tepih upija višak vode i sprječava nakupljanje vode na podu i u područjima između tuša i poda gdje voda može procuriti i nanijeti štetu.

Udobnost

Pločice u kupaonici su uvijek hladne, a izlazak na tepih najbolji je način da poštedite noge od hladnog šoka. Mekani tepisi pružaju ugodnu površinu na kojoj možete stajati dok se brišete i grijete nakon tuša ili kupke. Izaberite posebno mekane i nježne tepihe i pružite si malu dozu luksuza, jer zašto se ne biste u svojoj kupaonici barem na trenutak osjećali kao u luksuznom spa?

Stil

Tepih je uvijek dobar način da unesete dozu stila u prostor. U većini kupaonici dobro će se uklopiti manji neutralni tepih, ali nema strogih pravila. Možete postaviti i veći tepih, bilo koje boje ili raznih uzoraka, pogotovo u bijelim ili neutralnim kupaonicama. Boju tepiha možete povezati s bojom ručnika, zavjesom za tuširanje ili drugim dekorom u kupaonici.

Gdje postaviti tepih u kupaonici?

Tepih manjih dimenzija u kupaonici se najčešće postavlja ispred umivaonika ili pored kade. Ako postavljate tepih nešto većih dimenzija postavite ga na sredini kupaonice jer će tako plijeniti pažnju i lijepo uzemljiti cijeli prostor. Vodite računa o praktičnosti i funkcionalnosti. Postavite tepih tamo gdje vam je najpotrebniji, s obzirom na špricanje vode.

Tepih staza

Tepih staza je dobar izbor za veće kupaonice. Uzemljuju prostor i čine ga još dužim. To je jednostavan način da u prostor unesete zanimljivi uzorak i živost. Ako u kupaonici imate dvostruki umivaonik tepih staza će lijepo naglasiti taj dio vaše kupaonice.

 Materijali

Tepisi za kupaonicu dolaze u raznim materijalima, uključujući vunu, poliakrile i pamuk. Vuna je odličan izbor kada tražite debeli tepih. Omogućuje protok više zraka od ostalih materijala i može prilično dobro zadržati vlagu. Tepisi za kupaonice izrađeni od stopostotnog pamuka upijaju višestruko veću količinu vode, osiguravajući tako suhoću i udobnost. Poliakril je, kao i pamuk, vrlo ugodan na dodir. Poliakrilska vlakna dobro podnose mrlje i rijetko blijede. Poliakril je trajniji od svih sintetičkih vlakana i vrlo otporan na trošenje.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.