Tepih za dnevni boravak

Osim što omogućava da neopterećeno hodate bosi i podržava mir među susjedima, tepih u dnevnom boravku odavno igra važnu ulogu kad je riječ o dekoraciji doma.

Ako ga iz nekog razloga do sada niste imali, budite spremni da ga zavolite, najprije zbog njegove funkcionalnosti, a onda i sveukupnog ugođaja kojeg donosi u vaš životni prostor. Mogućnosti izbora tepiha za dnevni boravak su zaista velike, a pažljivo odabrani tepih zaokružit će stil kojem naginjete kao niti jedan drugi detalj u vašem domu.

Veličina i tekstura tepiha
Kod odabira tepiha za dnevni boravak potrebno je voditi računa o dimenzijama prostora kojim raspolažete. Kod postavljanja tepiha ispod stolića u dnevnom boravku vodite računa da bi trebao dopirati do mjesta gdje će prilikom sjedenja biti stopala. Također, važno je izabrati materijal koji ćete lako održavati i koji će vaš dnevni boravak činiti toplim i ugodnim. Izaberite mekoću tkanine koja vam odgovara i razmislite o ostalim materijalima koji ispunjavaju vaš dnevni prostor.
Ako je vaš dnevni boravak nešto manjih dimenzija odabir svjetlijeg tepiha pomoći će da prostor izgleda i djeluje prostranije. Sve popularnije tamne nijanse tepiha dobro će se uklopiti u veće prostore i dati im osjećaj udobnosti i topline.

Boja i stil
Šareni tepih? Onaj s cvjetnim ili geometrijskim uzorcima? Tepih s printom ili jednobojni tepih neutralnih tonova? Odabir idealnog tepiha za dnevni boravak ovisi najviše o osobnim preferencijama, a valja uzeti u obzir i ostatak uređenja prostorije.

Minimalizam
Jednostavne, čiste linije, puno prirodnog svijetla i nula nepotrebnih predmeta u prostoriji odlike su jednog od trenutno najpopularnijih stilova u uređenju interijera.
Za minimalistički uređen dnevni boravak, stoga birajte tepihe neutralnih tonova, bez ili s minimalnim uzorcima. Izaberite bijelu, bež i svijetlo sivu boju koje će naglasiti jednostavnost i prozračnost, a ako se ipak odlučite za tepih jarke boje, vodite računa da su ostali elementi u prostoru neutralni.

tepihland boje interijer kombinacija boja par

Vintage tepisi
Iako klasični tepih bogatih uzoraka s nevjerojatno puno detalja vrišti prošlost, upravo vintage stil uređenja prostora ponovo osvaja dnevne boravke.
Vintage tepisi rađeni su od kvalitetnih materijala, bogati su detaljima i mogu dolaziti u jarkim, ali i nježnim, pastelnim izvedbama, te u različitim dimenzijama. Ako u svom dnevnom boravku želite otmjeni, upečatljivi komad čijeg raskošnog uzorka se nećete moći nagledati vintage tepih je svakako dobar odabir za vas.

Popularni shaggy tepih
Čupavi i meki takozvani shaggy tepisi godinama ne silaze s trona popularnosti. Udobni su i meki na dodir, pa dnevni boravak čine ugodnijim, posebice za izležavanje na podu ili igru s klincima. Dolaze u raznim bojama koje ćete s lakoćom uskladiti s ostatkom dnevnog boravka.

Našu veliku i raznoliku ponudu tepiha za dnevni boravak pogledajte ovdje.

tepihland tepih cairo bijeli tepih vintage tepih