Tepih za dnevni boravak

Osim što omogućava da neopterećeno hodate bosi i podržava mir među susjedima, tepih u dnevnom boravku odavno igra važnu ulogu kad je riječ o dekoraciji doma.

Ako ga iz nekog razloga do sada niste imali, budite spremni da ga zavolite, najprije zbog njegove funkcionalnosti, a onda i sveukupnog ugođaja kojeg donosi u vaš životni prostor. Mogućnosti izbora tepiha za dnevni boravak su zaista velike, a pažljivo odabrani tepih zaokružit će stil kojem naginjete kao niti jedan drugi detalj u vašem domu.

Veličina i tekstura tepiha
Kod odabira tepiha za dnevni boravak potrebno je voditi računa o dimenzijama prostora kojim raspolažete. Kod postavljanja tepiha ispod stolića u dnevnom boravku vodite računa da bi trebao dopirati do mjesta gdje će prilikom sjedenja biti stopala. Također, važno je izabrati materijal koji ćete lako održavati i koji će vaš dnevni boravak činiti toplim i ugodnim. Izaberite mekoću tkanine koja vam odgovara i razmislite o ostalim materijalima koji ispunjavaju vaš dnevni prostor.
Ako je vaš dnevni boravak nešto manjih dimenzija odabir svjetlijeg tepiha pomoći će da prostor izgleda i djeluje prostranije. Sve popularnije tamne nijanse tepiha dobro će se uklopiti u veće prostore i dati im osjećaj udobnosti i topline.

Boja i stil
Šareni tepih? Onaj s cvjetnim ili geometrijskim uzorcima? Tepih s printom ili jednobojni tepih neutralnih tonova? Odabir idealnog tepiha za dnevni boravak ovisi najviše o osobnim preferencijama, a valja uzeti u obzir i ostatak uređenja prostorije.

Minimalizam
Jednostavne, čiste linije, puno prirodnog svijetla i nula nepotrebnih predmeta u prostoriji odlike su jednog od trenutno najpopularnijih stilova u uređenju interijera.
Za minimalistički uređen dnevni boravak, stoga birajte tepihe neutralnih tonova, bez ili s minimalnim uzorcima. Izaberite bijelu, bež i svijetlo sivu boju koje će naglasiti jednostavnost i prozračnost, a ako se ipak odlučite za tepih jarke boje, vodite računa da su ostali elementi u prostoru neutralni.

tepihland boje interijer kombinacija boja par

Vintage tepisi
Iako klasični tepih bogatih uzoraka s nevjerojatno puno detalja vrišti prošlost, upravo vintage stil uređenja prostora ponovo osvaja dnevne boravke.
Vintage tepisi rađeni su od kvalitetnih materijala, bogati su detaljima i mogu dolaziti u jarkim, ali i nježnim, pastelnim izvedbama, te u različitim dimenzijama. Ako u svom dnevnom boravku želite otmjeni, upečatljivi komad čijeg raskošnog uzorka se nećete moći nagledati vintage tepih je svakako dobar odabir za vas.

Popularni shaggy tepih
Čupavi i meki takozvani shaggy tepisi godinama ne silaze s trona popularnosti. Udobni su i meki na dodir, pa dnevni boravak čine ugodnijim, posebice za izležavanje na podu ili igru s klincima. Dolaze u raznim bojama koje ćete s lakoćom uskladiti s ostatkom dnevnog boravka.

Našu veliku i raznoliku ponudu tepiha za dnevni boravak pogledajte ovdje.

tepihland tepih cairo bijeli tepih vintage tepih

Ne propusti priliku!

Nemoj da ti promakne dobra akcija pred nosom.
Pretplati se na naš newsletter i saznaj prvi sve o super akcijama!

Friško napisano