Tepih za terasu? DA

Zašto ne biste mekoću i ugodni osjećaj doma iznijeli i na svoju terasu? Tepih za terasu  je idealan način da to učinite. Osim što dodaju udobnost i mekoću stopalima pomažu i u zaštiti stopala od krhotina i drugih grubih površina. Vanjski tepisi također štite vašu terasu od ogrebotina i oštećenja nastalih namještajem.  Za terasu odaberite tepih koji je funkcionalan, ali i lijep jer će postati središnja točka za ostatak uređenja vanjskog prostora.

Materijali

Za tepih na terasi odaberite modele koji su izrađeni od dugotrajnih materijala koji će izdržati vremenske uvjete i otporni su na mrlje i blijeđenje. Najbolji vanjski tepisi obično su izrađeni od sintetičkih materijala, poput polipropilena i poliestera.  Polipropilen je među najpopularnijim materijalima za vanjske tepihe. Otporan je na mrlje, lako se čisti i može podnijeti visoku vlažnost i gust promet.

Postavljanje

Postavite svoj tepih ispod stola za blagovanje ili prostora za sjedenje kako biste  zaokružili prostor. Prednost je i što će uhvatiti svaku mrvicu i olakšati održavanje. Uzmite u obzir izgled vašeg vanjskog prostora kada birate oblik svog tepiha. Ako odaberete veliki vanjski tepih, on bi trebao prekriti većinu vaše terase. Ako će se nalaziti ispod namještaja, trebao bi biti dovoljno velik da prednje noge svih većih komada namještaja budu postavljene na tepih. Ako je postavljen ispod vanjskog stola, trebali biste moći izvući sve stolce, a noge ostati na tepihu.

Izgled

Ispod okruglog stola vizualno najljepše izgleda okrugli tepih, a prostore za sjedenje i izležavanje na otvorenom možete lijepo odvojiti kvadratnim ili pravokutnim tepihom. Ako je vaša vanjska garnitura za sjedenje neutralna ili jednobojna, možete biti kreativni pri odabiru tepiha, jastuka i dodataka za terasu. U posljednje vrijeme popularni su crno bijeli tepisi, te šareni tepisi boho stila. Također, nećete pogriješiti sa sivim tepihom ili onim neutralnih bež nijansi. Vodite računa da presvijetao tepih nije najbolje rješenje budući da je veća vjerojatnost zaprljanja.  Ako vanjski tepih postavljate na mali balkon ili terasu manjih dimenzija izbjegavajte predimenzionirane uzorke koji će dodatno vizualno smanjiti prostor.

Čišćenje

Održavanje i čišćenje tepiha za terasu ovisit će naravno o materijalu i debljini tkanja tepiha. Vanjski tepih obično možete očistiti crijevom, grubom metlom, četkom za ribanje i sredstvom za pranje posuđa ili rublja. Važno je da redovito održavate svoj tepih i uklonite prljavštinu, lišće ili druge ostatke koji se mogu nakupiti. Vanjski tepih možete usisati kao i unutarnje tepihe, jednom tjedno ili ovisno o potrebi. Također, preporučuje se i povremeno protresti tepih kako biste uklonili prljavštinu. Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.