tople boje tapison zima tepihland

Tople boje tapisona za hladnu zimu pred nama

Žalite za predivnim bojama jeseni koja je iza nas? Uživate gledati kako se nijanse crvene, žute i narančaste boje spajaju i stvaraju nešto tako lijepo? Stvorite topli ugođaj u svom domu kroz cijelu zimu uz pomoć tapisona u toplim nijansama.

Za više energije
U tople boje ubrajamo narančastu, crvenu, žutu i kombinacije ovih i sličnih boja. Kao što im i ime govori, one vas potiču na razmišljanje o toplini i sunčevoj svjetlosti. Prema nekim istraživanjima, palete toplih boja obično stvaraju više energije kod ljudi, stoga biste trebali dobro razmisliti gdje ćete ih upotrijebiti.

Za topliji ugođaj velikih prostorija
Vizualno, tople boje izgledaju kao da nam se približavaju zbog čega se često koriste u velikim prostorijama. Ako imate veliku spavaću ili dnevnu sobu, odaberite tapison tople boje poput terakote kako biste se u njoj osjećali ugodnije.

Za dobrodošlicu
Tople boje su srdačne i zrače optimizmom. Ako želite dodati energiju blagovaonici ili stvoriti savršenu dobrodošlicu u svoj dom ove nijanse su odličan odabir. Tople boje potiču sreću i radost, a to je zasigurno odličan uvod u vaš dom. Tople boje također stvaraju osjećaj živosti i kreativnosti, stoga su tapisoni u ovim bojama savršen odabir u sobama za druženje, razgovor ili kreativni rad.

Za vaš životni stil
Vaš životni stil i način na koji koristite sobu igraju važnu ulogu u odabiru boje tepiha i tapisona. Živahno kućanstvo s djecom, kućnim ljubimcima i zaposlenim roditeljima obično ne ide dobro s bijelim i svijetlim tapisonima na kojima je svaka sitnica uočljiva. Također, imajte na umu kako se trendovi mogu mijenjati tijekom godina i izaberite boju koja će vas i par godina kasnije i dalje privlačiti.

Crvena za dubinu
Možete prilagoditi nijansu boje svog tapisona prema efektu kojeg želite postići u svom domu. Ako želite intenzivniji osjećaj topline, odaberite dublje i punije nijanse crvene ili narančaste.
Oni malo odvažniji mogu se umjesto tapisona odlučiti za vintage tepih s istaknutim uzorcima u intenzivnim dubokim nijansama crvene ili narančaste. Uz zidove i glavne komade namještaja u neutralnim bojama dobit ćete hrabru i neodoljivu stilsku kombinaciju.

Žuta za kontrast
Iznenadili biste se koliko žuti tapison može biti svestran, pogotovo ako se odlučite za zlatne ili nijanse boje senfa koje stvaraju odličan kontrast s tamnim i neutralnim nijansama. Bogate i elegantne nijanse tapisona žute boje pružit će obilje kontrasta u inače neutralnim prostorijama. Žuta je uvijek dobar odabir kad malim prostorima želite dati sunčaniji izgled. U kombinaciji sa sivom, žuta će svakom prostoru dati neodoljivi stilski pečat.

Narančasta za odvažne
Narančasti tepih idealan je središnji komad za hrabar dizajn sobe i daje karakter prostoru. Kad je riječ o dekoriranju s narančastom ključ je u stvaranje snažnog kontrasta s toplim tonovima koji će uistinu dodati dramu prostoru. Za jednostavan, ali upečatljiv izgled možete svoj narančasti tepih iskoristiti kao temelj za jednobojno uređenje. Okružite ga drugim narančastim nijansama kako biste stvorili topao, ali moderan izgled vaše sobe.