tepihland blog topli i mekani tepisi

Topli i mekani tepisi za zimu

U ovo doba godine, dok noći postaju sve duže i temperature padaju, topli tepih koji je ugodan pod kožom savršen je dodatak  vašim podovima. Tanke tepihe pospremite do sljedećeg proljeća, a na njihovo mjesto raširite tepihe koji će vas grijati. Izdvajamo nekoliko modela gustih i mekanih tepiha idealnih za hladne dane pred nama.

Mekani tepih dugih niti

Zima je idealno vrijeme za izrazito mekane tepihe dugih niti. Ne samo da možete uživati u hodanju bosih nogu i igri na podu nego će tepih pomoći zadržati toplinu u sobi i tako činiti cijeli prostor toplijim i ugodnijim.  Tepih izrađen od najčvršćih poliesterskih niti je savršena kombinacija čvrstoće i mekane teksture.

mekani tepih dugih niti

Poput zrake sunca 

U hladnijim mjesecima, dodatni sloj poda koji vas grije je dobrodošao, stoga birajte deblje i gušće tepihe. Tepih ukupne visine 35 mm je izrazito mekan i ugodan za hodanje. Odaberite mekani tepih u žutoj boji, poput sunčevih zraka, za dodatni osjećaj topline.

poput zrake sunca

Neutralno

Tepih neutralnih tonova lako ćete kombinirati uz bilo koje druge boje i namještaj u gotovo svim tonovima. Uklopite ga u neutralni prostor u kojem će se stopiti s uređenjem, za vrlo moderan izgled. Uz tepih koji je izrazito mekan i ugodan pod kožom, činit će vam se kao da hodate po oblacima.

neutralno

Topli zemljani tonovi

U hladnim danima tražimo razne načine da ugrijemo sebe, ali i svoj dom. Topli zemljani tonovi poput boje drva u sobu unose osjećaj ugode. Odaberite tepih u boji drva koji će vas grijati i unijeti osjećaj topline u prostor. Pažljivo ručno tkan tepih od vrhunske vune, savršen je odabir za duge hladne mjesece.

topli zemljani tonovi

Prugasti uzorak

U sobama u kojima blijedi zidova stvaraju jednostavnu, neutralnu pozadinu, postavite tepih prugastog uzorka kao središnju točku uređenja. Mekani tepih u raznim zemljanim tonovima kombinirajte s neutralnim tkaninama i toplim tonovima.

prugasti uzorak

Pastelni tonovi

Tepih u rozim tonovima idealna je opcija za dnevne boravke, spavaće i dječje sobe. Vrlo je mekan i ugodan pod kožom, a fino tkane viskozne niti pružaju mu prekrasan sjaj. Pastelni tonovi dobro će se uklopiti u neutralne prostorije, a odličan kontrast će pružati zidu u antracit boji i namještaju u tamnim tonovima.

pastelni tonovi

Veliki svjetlucavi tepih

Odaberite tepih u bijelim tonovima svjetlucavog efekta i velikog formata i postavite ga gotovo od zida do zida. Prekrasan dizajn u boji bisera je super mekan za hodanje i daje svjetlucavi, teksturirani izgled. Osim što će krasiti vaš dnevni boravak pružat će mekoću i toplinu.

veliki svjetlucavi tepih

Tepih za kupaonicu

Tepih će dobro doći svakoj prostoriji u kojoj se obično hoda bosim nogama, osobito zimi, kada hladni, tvrdi podovi postaju još hladniji. Postavite tepih u kupaonicu i unesite dozu ugode i topline za vaša stopala. Tako vam izlasci iz tuša ili kade neće biti neugodni i stresni.

tepih za kupaonicu

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: