tapete za zid zidne tapete tepihland tapete za sobu

Trendovi zidnih tapeta za 2021.

Tapete su tijekom godina prolazile razne faze popularnosti, a upravo sada doživljavaju svoj vrhunac u svijetu interijera. Dobrim dijelom zahvaljujući tome što smo u uređenju svojih domova postali hrabriji i skloniji izraziti svoju osobnost.

Od tradicionalnih cvjetnih do geometrijskih i tropskih uzoraka ili životinjskih i grafičkih motiva, izbor nije ni malo lagan. Započnite potragu za idealnom tapetom uz malo insajderskih savjeta i kratki pregled trendova iz svijeta unutarnjeg uređenja.

CVJETNO

Cvijeće nikada ne izlazi iz mode. U vazi, na odjeći ili na tapeti, divimo mu se uvijek iznova. Veliki cvjetni uzorak ima nevjerojatnu moć transformacije svakog prostore i stvara ugodan, opušteni ambijent. Pripazite samo da velike uzorke ne postavljate u premale prostore kako ih ne biste učinili još manjima. U tom će slučaju savršen odabir biti nešto suptilniji, romantični uzorak.

ILUZIJA

Osim lijepih uzoraka, tapete imaju supermoć koju dizajneri interijera itekako koriste. Riječ je o njihovoj mogućnosti zavaravanja oka i oponašanju raznih materijala. Veliki trend su tapete koje oponašaju mramor i beton, u svim nijansama sive, a posebno su popularne tapete koje izgledaju kao pločice. Umjesto rezanja, gletanja, lijepljenja i fugiranja pločica možete brzo i jednostavno postaviti tapetu i dobiti pozadinu kakvu želite. Ovo je posebno dobra opcija za one koji žive u najmu i žele prilagoditi prostor sebi, bez velikih intervencija.

KAO U PRIRODI

Botanički motivi, tropsko lišće i doživljaj prirode zasigurno vladaju 2021. U nadolazećoj sezoni pažnja je usmjerena prema veličini printa. Mnogi dizajneri ističu kako je posebno poželjan veliki, vertikalno izduženi print. Takav dizajn izgleda vrlo impresivno i, istodobno, prirodno. Ovakav način dobro balansira hladnu strogost moderno uređenih interijera. Odaberite zid na kojem se možete malo osloboditi i unesite svu ljepotu prirode unutra.

SUPTILNA GEOMETRIJA

Geometrijski uzorak može raditi čuda s prostorom. Uz mudro odabran geometrijski uzorak vizualno izdužite sobu, učinite ju prostranijom i zadajte interijeru precizan ritam. Ovaj uzorak može razigrati vašu prostoriju bez stvaranja konfuzije ili osjećaj zakrčenosti. Što se nadolazećih trendova tiče suptilni, elegantni i nenametljivi geometrijski uzorci vladat će zidnim ukrasima u nadolazećim sezonama.

MAKSIMALIZAM

Kao odgovor minimalistički uređenim domovima koji su zadnjih godina apsolutno preplavili svijet interijera, u nadolazećim sezonama na velika vrata ulazi maksimalno uređen zid. Veliki, odvažni uzorci, šareni print, ukras koji ne možete ne primijetiti postaje „must have“ trendi domova. Naravno, ovako upečatljivo uređenje možete primijeniti na jednom zidu u vašem domu, zato je najvažnije da dobro razmislite koji bi to zid bio. Ono što je prednost, ako ga se brzo zasitite, lako ćete ga zamijeniti nekim drugim. To je još jedan razlog zašto obožavamo zidne tapete.