Tri stvari na koje trebate misliti kod odabira tapisona

Bez obzira birate li novi tepih za svoj dom ili poslovni prostor, potrebno je uzeti u obzir nekoliko čimbenika koji bi vas trebali voditi prema najboljoj opciji…

1. Tko će po njemu hodati i koliko?

Kod odabira svih podnih obloga pa tako i kod tapisona, uvijek krenite od namjene. Tražite li tepih za radno mjesto, ured ili poslovnu zgradu birajte među tapisonima nižeg tkanja koji dobro podnose visoki promet. Tapison Dynamica ima veliku otpornost i jednostavno se održava, što također ne treba zanemariti kod odabira tapisona za komercijalne upotrebe.

S druge strane, ako tražite tapison za dom i imate mališana koji puže po podu, birajte mekane, izdržljive tapisone koji su ugodni pod kožom. Tapison Touch u nježnim tonovima uklopit će se lako u spavaće i dnevne sobe i pružiti odličnu potporu i mekoću.

Generalno, vodite računa o učestalosti i vrsti prometa, potencijalu zaprljanja i koliko često će se čistiti kao i koliko jednostavno treba biti održavanje.

2. Koji materijal je najbolji?

Polipropilen – pristupačna opcija i dobar izbor za područja koja imaju puno prometa kao što su hodnici, stepenice i igraonice. Izdržljiv je i dobro se odupire blijeđenju, statici, mrljama i plijesni.

Poliester – još jedna dobra opcija koja istovremeno izgleda trendi, a otporna je na mrlje.  Tapison od poliestera izgledom je vrlo je sličan vuni, a odlikuje ga i ugodna mekoća i dobra izdržljivost. Tapisoni od poliestera dobar su izbor za dnevne boravke, spavaće sobe i sva mjesta gdje volite mekoću pod nogama.

Najlon – Zbog svoje izdržljivosti i dugovječnosti, tapisoni od najlona su savršen izbor u domovima s djecom, kućnim ljubimcima i velikim prometom. Najlon ima visoku postojanost boje, izdržljiv je, lako se čisti i održava.

3. Koju boju odabrati?

Tapison koji pokriva veći dio poda u vašem domu ili uredu utjecat će na cjelokupni izgled tog prostora. Razmislite o boji tapisona koja će se lako uklopiti i u skladu s njegovom namjenom održavati.

Tapison svjetlije boje učinit će prostor vizualno većim pa je dobar odabir za prostore koje želite vizualno povećati i otvoriti. Na svjetlijim, jednobojnim tapisonima mrlje su vidljivije, što je važno uzeti u obzir ako imate djecu ili kućne ljubimce.

S druge strane tamnije boje tapisona učinit će velike prostorije ugodnijima. Ne zaboravite na važnost prirodnog svijetla. Ako vaša soba nema puno prirodnog svjetla, tapison bi mogao izgledati tamniji nego što jest.

Neutralne boje u unutarnjem uređenju sve su popularnije, tapison u sivim nijansama uklopit će se u moderno uređenu spavaću sobu ili blagovaonicu. Tapison u nježnim tonovima postavite u sobu gdje želite povećati udobnost i ugodu.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.