Ulazni pod kao temelj modernog dizajna građevina

Istraživanja pokazuju da se do 80% prljavštine koja ulazi u zgradu unosi na potplatima cipela i gumama prometa na kotačima. Dobro dizajniran sustav ulaznih podova spriječit će stvaranje prljavštine i vlage, a time produžiti životni vijek poda i smanjiti troškove čišćenja, popravaka i cjelokupnog održavanja.  Sustavi podnih ulaza imaju i važnu sigurnosnu ulogu u zgradama i građevinama. Klizanja i nesigurni podovi često su razlog padova i ozljeda. Postavljanjem funkcionalnih podova na ulaz, mogućnost klizanja može se drastično smanjiti.

Optimalna rješenja za sve ulazne zone

Ako želite održavati zgradu čistom i sigurnom, nije dovoljno postaviti tepih na ulazni dio. Stvaranje dobrih ulaznih podova uključuje razmišljanje o broju ljudi koji ulaze i izlaze u određenom razdoblju, kao i rutama za hodanje. U Forbo Flooringu razlikuju tri ulazne zone te nude podna ulazna rješenja za svaku od njih.

Zona 1  – Vanjska uporaba

Bilo koja podloga postavljena ispred ulaza u zgradu prva je linija obrane od prljavštine s nogu te struže najgrublje nečistoće s potplata cipela prije nego što pređu prag.

Zona 2 – Unutarnja uporaba

Krećući se prema unutra, sljedeća obrambena zona koristi se za uklanjanje vlage i sitnijih čestica nečistoće s nogu koje ulaze u zgradu.

Zona 3: Ostala područja opticaja

Ostala područja u zgradi također su izložena prljavštini i vlazi; recepcije, hodnici, šetališta, dizala, izlazi sa stubišta i slično. Sva su ta područja sklona rezidualnom zaprljanju i namjenski dizajnirani ulazni pod koji apsorbira tu nečistoću je od velike koristi. 

Forbo Colar

Zaustavljanjem do 95% nečistoće i vlage uzrokovane hodanjem, Forbo Colar ulazni podovi mogu smanjiti troškove čišćenja i do 65% i uvelike smanjiti rizik od klizanja. Forbo Coral pruža vrhunske performanse i u najtežim okruženjima. Bez obzira na to je li suočen s kišom, snijegom, pijeskom ili zemljom, Forbo Coral sprječava vanjsku nečistoću od ulaska unutra.

Forbo Coral je gotovo 50 godina svjetski lider na tržištu tekstilnih ulaznih podova i sada nudi veći izbor nego ikad prije. Svaki ulaz je jedinstven i ima svoje potrebe i zato je svaki pojedinačni asortiman u kolekciji dizajniran da se nosi s različitim zahtjevima i vrstama zaprljanja.

Forbo Nuway

Nuway nudi široku paletu krutih jednostranih i dvostranih podloga po narudžbi koje pružaju izvanrednu prvu liniju obrane od prljavštine i vlage koja ulazi u zgradu. Nijedan ulazni prostor nije prevelik, premalen ili previše nespretno oblikovan za Nuwayin kruti sustav podnih obloga.

Vanjske krute prostirke stružu grubu nečistoću s cipela, unutarnje primarne podne obloge sa strugajućim pređama uklanja vlagu i sitnije čestice, dok unutarnje sekundarne obloge uklanjaju posljednje tragove vlage kako bi se spriječilo proklizavanje. Zajedno, ovi podni sustavi smanjuju potrebu za čišćenjem, štede vaš novac i energiju.