Umjetna trava – da ili ne?

Želite ugođaj raskošne zelene trave koji će podići i ispuniti vaš vrt i okućnicu tijekom cijele godine? Umjetna trava je savršen odabir za sve koji nemaju vremena ni uvjeta za održavanje prirodnog travnjaka. Izgleda lijepo na balkonima, terasama, može zamijeniti  travnjak u potpunosti, a možete ju koristiti i za unutarnje uređenje. Donosimo savjete za uporabu i osnovne prednosti ove svestrane podloge.

Minimalno održavanje

Umjetna trava dobro podnosi sve vremenske prilike i ne zahtijeva komplicirano održavanje kako bi izgledala lijepo. Zaboravite na zalijevanje, košnju i gnojenje. Lišće i nečistoće koje nanosi vjetar možete ukloniti rukom, puhačem, a za sitnije predmete poslužit će i usisavač ili metla. Uz umjetnu travu uredan i lijepi travnjak zajamčen vam je tijekom cijele godine.

Maksimalna iskoristivost

Primjena umjetne trave zaista je šarolika, kao da je riječ o tepihu. Možete ju koristiti u svim područjima doma, unutra i vani. Umjetna trava dobro se uklapa u razna unutarnja uređenja. Postavite umjetnu travu kao zidnu dekoraciju koja neće proći nezamijećeno. To je odličan odabir za kafiće, restorane i poslovne prostore kad želite uređenje koje će vaši gosti i posjetitelji zapamtiti. Dodatna prednost je to što dolazi u raznim gustoćama i debljinama, te raznim bojama i nijansama.

Za obiteljske domove

Zamislite gusti zeleni travnjak u svom dvorištu bez blatnih rupa i lokvi vode. Zbog svojih prednosti, umjetna trava dobar je odabir za obitelj s malom djecom i ljubimcima. Osim što ćete smanjiti mrlje od blata i trave, pružit ćete im sigurnu i ugodnu podlogu za igru i odmor.

Balkoni i terase

Kod uređenja balkona i terasa cilj je stvoriti atmosferu za maksimalno uživanje i opuštanje. To je teško postići s čvrstim i hladnim betonskim podom. Jednostavan način da stvorite ugodan vanjski prostor je postavljanje umjetne trave. Ona će vanjskom prostoru donijeti potrebnu mekoću i udobnost. Podlogu od umjetne trave možete postaviti na dio vašeg balkona i tako stvoriti malu zelenu zonu za opuštanje.

Oko bazena

Umjetna trava je savršen partner svakom bazenu, čak i onom na napuhavanje. Ova podloga pružat će suho mjesto s kojeg blato neće ulaziti u bazen i mekanu teksturu po kojoj možete hodati bosi. Uz rupe za drenažu voda od prskanja iz bazena će brzo biti uklonjena. U ljetnim danima opustite se i uživajte u bazenu ​​bez ikakvih briga oko travnjaka.

U Tepih land ponudi možete odabrati različite vrste umjetne trave. Ovisno o vašim zahtjevima i primjeni: umjetnu travu bez čepova ili s čepovima, nisko košenu travu, različitih boja i nijansi, kao i različitih gustoća tkanja.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.