tepihland apartman uređenje zavjese

Uređenje apartmana koje poziva na odmor

Jedna od prvih stvari koje želite da vaši goste primijete pri ulasku u apartman je topla i ugodna atmosfera. Za nju su nužni preduvjeti čistoća, svježina i urednost prostora. Osim toga, uređenje može pomoći da se gost u vašem apartmanu osjeća odmorno i opušteno. Donosimo nekoliko savjeta kako to postići.

„Osjećajte se kao doma“

Nije tajna da se najlakše opuštamo kad smo doma, u svom dobro poznatom prostoru. No, ne dajte da vas to obeshrabri. „Kućnu“ atmosferu možete stvoriti uz pomoć nekoliko trikova. Dojam topline postići ćete uz pomoć tepiha. Možda veliki gusti tepih u svakoj prostoriji nije praktično rješenje, ali mekanu i toplu podlogu uz krevet ili kauč gost će svakako cijeniti. Uz lako održive materijale ne morate strahovati od mrlja, a osjećaj doma kojeg ćete stvoriti je nezamjenjiv. Slično je i sa zavjesama bez kojih prostor jednostavno izgleda ogoljeno i hladno. Birajte svijetle, lagane zavjese koje ćete lako prati i mijenjati po potrebi.

Svježina i prozračnost 

Toplinu i prozračnost doma postići ćete pametno postavljenim osvjetljenjem, ali i odabirom prozračnih materijala. Postavite dovoljno lampi za čitanje, zidne svjetiljke, a vodite računa i o regulaciji prirodnog svijetla. Ako želite prostor koji odiše svježinom i opuštajućom atmosferom, odaberite prozirne zavjese koje propuštaju puno prirodnog svijetla. U prostorijama gdje je poželjna privatnost dodajte opciju gušće zavjese, kako bi se vaši gosti mogli neometano naspavati.

Umirite doživljaj

Kad je riječ o odabiru boja i uzoraka za apartmane, ne zaboravite da se ukusi jako razlikuju i teško ćete pogoditi stil svakog gosta. Ono što možete je stvoriti umirujući prostor u kojem ništa neće napadati osjetila. Zaboravite kričave, intenzivne nijanse kao i jako velike, upečatljive uzorke. Radije odaberite nježne pastelne boje i neutralne tonove.  Za malu dozu osobnosti odaberite jednu, najviše dvije boje koje ćete provući kroz ukrasne detalje.

Unesite Mediteran u prostor

Na sami spomen odmora, velika većina nas pomisli na tirkizno plavo more i bezbrižne sunčane dane. Taj ugodni topli osjećaj želite stvoriti u vašem apartmanu ili kući za odmor. Mediteranski stil uređenja odlikuje lakoća življenja i  prirodna jednostavnost. Osim bijele, koristite boje poput tirkizne, azurne, svijetloplave, kobaltne, svijetlo žute, terakote, pješčane, kao i svijetlo zelene. 

Ako ste među onim sretnicima koji imaju apartman ili kuću za odmor na Mediteranu, unesite malo ovog predivnog vanjskog okruženja unutra.  U svoje dekoracije uključiti lokalnu umjetnost, fotografije i prirodu specifičnu za mediteransko podneblje.

Ljepota je u detaljima

Kad govorimo o detaljima u apartmanima ne mislimo na hrpu ukrasnih figurica i predmeta koji nemaju nikakvu funkciju u prostoru. Razmislite o stvarima koje izgleda jako efektno, a ne koštaju puno novaca ni građevinskih intervencija. Baldahin nad krevetom, velike vaze s mediteranskim biljem, ukrasne jastučnice samo su neki od detalja koji će vaši gostima sigurno primijetiti.