Uređenje apartmana koje poziva na odmor

Jedna od prvih stvari koje želite da vaši goste primijete pri ulasku u apartman je topla i ugodna atmosfera. Za nju su nužni preduvjeti čistoća, svježina i urednost prostora. Osim toga, uređenje može pomoći da se gost u vašem apartmanu osjeća odmorno i opušteno. Donosimo nekoliko savjeta kako to postići.

„Osjećajte se kao doma“

Nije tajna da se najlakše opuštamo kad smo doma, u svom dobro poznatom prostoru. No, ne dajte da vas to obeshrabri. „Kućnu“ atmosferu možete stvoriti uz pomoć nekoliko trikova. Dojam topline postići ćete uz pomoć tepiha. Možda veliki gusti tepih u svakoj prostoriji nije praktično rješenje, ali mekanu i toplu podlogu uz krevet ili kauč gost će svakako cijeniti. Uz lako održive materijale ne morate strahovati od mrlja, a osjećaj doma kojeg ćete stvoriti je nezamjenjiv. Slično je i sa zavjesama bez kojih prostor jednostavno izgleda ogoljeno i hladno. Birajte svijetle, lagane zavjese koje ćete lako prati i mijenjati po potrebi.

Svježina i prozračnost 

Toplinu i prozračnost doma postići ćete pametno postavljenim osvjetljenjem, ali i odabirom prozračnih materijala. Postavite dovoljno lampi za čitanje, zidne svjetiljke, a vodite računa i o regulaciji prirodnog svijetla. Ako želite prostor koji odiše svježinom i opuštajućom atmosferom, odaberite prozirne zavjese koje propuštaju puno prirodnog svijetla. U prostorijama gdje je poželjna privatnost dodajte opciju gušće zavjese, kako bi se vaši gosti mogli neometano naspavati.

Umirite doživljaj

Kad je riječ o odabiru boja i uzoraka za apartmane, ne zaboravite da se ukusi jako razlikuju i teško ćete pogoditi stil svakog gosta. Ono što možete je stvoriti umirujući prostor u kojem ništa neće napadati osjetila. Zaboravite kričave, intenzivne nijanse kao i jako velike, upečatljive uzorke. Radije odaberite nježne pastelne boje i neutralne tonove.  Za malu dozu osobnosti odaberite jednu, najviše dvije boje koje ćete provući kroz ukrasne detalje.

Unesite Mediteran u prostor

Na sami spomen odmora, velika većina nas pomisli na tirkizno plavo more i bezbrižne sunčane dane. Taj ugodni topli osjećaj želite stvoriti u vašem apartmanu ili kući za odmor. Mediteranski stil uređenja odlikuje lakoća življenja i  prirodna jednostavnost. Osim bijele, koristite boje poput tirkizne, azurne, svijetloplave, kobaltne, svijetlo žute, terakote, pješčane, kao i svijetlo zelene. 

Ako ste među onim sretnicima koji imaju apartman ili kuću za odmor na Mediteranu, unesite malo ovog predivnog vanjskog okruženja unutra.  U svoje dekoracije uključiti lokalnu umjetnost, fotografije i prirodu specifičnu za mediteransko podneblje.

Ljepota je u detaljima

Kad govorimo o detaljima u apartmanima ne mislimo na hrpu ukrasnih figurica i predmeta koji nemaju nikakvu funkciju u prostoru. Razmislite o stvarima koje izgleda jako efektno, a ne koštaju puno novaca ni građevinskih intervencija. Baldahin nad krevetom, velike vaze s mediteranskim biljem, ukrasne jastučnice samo su neki od detalja koji će vaši gostima sigurno primijetiti.

Ne propusti priliku!

Nemoj da ti promakne dobra akcija pred nosom.
Pretplati se na naš newsletter i saznaj prvi sve o super akcijama!

Friško napisano