Uređenje doma inspirirano jesenskim motivima

Top trendovi u uređenju doma za jesen inspirirani su prirodom, prirodnim materijalima i bojama koje oponašaju prirodu. I dalje su popularni retro stil, detalji inspirirani sedamdesetima kao i umirujući mediteranski stil. Kako se zlatne, žute i narančaste nijanse boja probijaju kroz prirodu tako ulaze i u uređenja domova i unose dašak jeseni u životne prostore.

Bogate boje jeseni

Tipične jesenske boje su prirodne boje poput krem boje, boje pijeska i sve nijanse smeđe. Crvena, narančasta i žuta također su izražene u ovom dijelu godine. Inspirirajte se bojama jesenjeg lišća i unesite topli ugođaj jeseni u svoje domove. Odaberite dekorativne jastuke u zlatnoj ili narančastoj boji. Za zidne dekoracije također birajte jesenske motive i bogate boje poput crvene, smeđe i zlatne. Unesite razigranost i karakter u neutralne dnevne boravke uz topli, šareni tepih u bogatim jesenskim nijansama.

Neutralni jesenski dekor

Za one kojima su izražene jesenske boje previše i vole umirujuće tonove u svom domu, idealan odabir je dekor u neutralnim nijansama. Suho cvijeće i grančice, vaze od terakote, pletene košare i prirodni tekstil savršeni su za neutralan jesenski dekor. Jesen je i savršeno vrijeme da utoplite svoje podove i prozore u dodatan sloj tkanine i zadržite toplinu u domu. Za neutralne prostore birajte dekor zavjese koje će se stopiti s ostatkom uređenja poput modela Chambord u neutralnim tonovima.

Unesite toplinu i ugodnu atmosferu uz  tepih u neutralnim zemljanim tonovima apstraktnih motiva . Dodajte svom neutralnom dekoru dašak luksuza i elegancije uz velike i upečatljive zidne dekoracije. Tapeta predimenzioniranih uzoraka u neutralnim jesenskim tonovima posebno će se istaknuti u neutralnim prostorima.

Lišće

Vjerojatno nije potrebno naglašavati da je lišće jedan od najljepših motiva jeseni. U uređenju prostora lišće je nezaobilazni motiv tijekom cijele godine, a posebno u jesensko doba. Bilo da je predimenzionirani uzorak na tapeti ili sitni suptilni uzorak na zavjesama, lišće odiše elegancijom i djeluje umirujuće u prostoru. Postavite tepih s motivom lišća kao središnju točku svog dekora. 

Teksura

Osim poslijepodnevnih šetnji kroz šuškavo lišće, u jesen se posebno volimo zavući doma pod deku i utopliti uz šalicu kave ili čaja. Stoga, posebnu pažnju obratite na deke, posteljinu i ostale tkanine u domu. Zadržite toplinu u domu uz guste i mekane tepihe i dodajte mekani čupavac vašoj spavaćoj sobi ili dnevnom boravku. Ako imate prozračne ili tanje zavjese tijekom cijele godine, u jesen dodajte sloj dekorativnih zastora koji će zadržavati toplinu. Odaberite model u bogatim nijansama smeđe ili onaj nešto nježniji u krem, nijansi, ovisno o ostatku uređenja.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.