uredi svoj dom u vintage stilu

Uredi svoj dom u vintage stilu

Stil vašeg doma može puno reći o vama. Ako želite da se vaši gosti, ali i vaši ukućani osjećaju opušteno i ugodno u vašem domu, odaberite stil koji otkriva ponešto o vašoj osobnosti. Vintage stil nije za svakoga, jer zahtijeva uređenje koje ima dušu i vraća nas u prošlost. Potražiti namještaj i dekoracije na tavanima svojih roditelja ili baka i djedova. Odaberite komade koji pričaju priču i pustite da vas začaraju svojom povijesti.

Rustikalni šarm

Široki drveni podovi savršeni su za domove u starinskom stilu. Šire daske na kojima se vidi više nesavršenosti doprinose vintage izgledu. Rustikalni šarm istaknut će vintage stil i učiniti prostor jedinstvenim. Ako drveni podovi nisu vaš odabir, potražite podove u LVT ponudi u kojoj možete odabrati vintage izgled drveta. Uz odličnu izdržljivost i visoku otpornost na vodu i ogrebotine, LVT podovi  spajaju vintage izgled s modernom tehnologijom izrade.

Raskošno 

Bogati tonovi oduvijek su bili popularni u vintage dekoru. To uključuje nijanse poput smaragdno zelene, tirkizne, rubin crvene i narančaste. Tepih raskošnog uzorka vintage izgleda i luksuzne bogate zavjese odlično će nadopuniti sobu vintage izgleda. Osim bogatih boja i uzoraka u vintage stilu puno se koriste zlatni i brončani detalji. Metalik završni sloj kao i izgled patine doprinijet će starinskom ambijentu prostora.

raskošno

Cvjetni uzorak

Cvjetni uzorci su odličan odabir za stvaranje vintage izgleda. Možete ih birati za posteljine, ukrasne jastuke, zavjese (Dekor Exotic 1657) ili kao zidnu tapetu (Model 10153-18). Uz nježnu pastelnu paletu boja i detalje sa sitnim cvjetnim uzorkom lako ćete postići vintage izgled i topli obiteljski ugođaj. Također, možete kombinirati cvjetni uzorak s uzorkom biljaka (10202-15) ili ptica (Elle-Decoration-3-2255-10).

cvjetni uzorak

Tkanine

Tkanine igraju važnu ulogu u vintage stilu i kao i boje one su sve samo ne suptilne. Odaberite duge  profinjene zavjese ili dekor zavjese bogatih materijala koje će ispuniti sobu vintage štihom, koristite čipku za dekoraciju i puno cvjetnog uzorka.

tkanine

Akcenti

Bez obzira na stil za koji ste se odlučili, izbjegavajte zatrpavanje prostora dekoracijama. Vintage predmeti koje imate dugo godina u svojoj obitelji sigurno imaju posebno značenje, stoga ih tako i tretirajte. Izložite ih na vidljivo mjesto, održavajte i upotrijebiti kao akcent. To može biti stolna lampa, okvir za slike, stara mašina za šivanje vaše bake i slično.

akcenti

Antikno i suvremeno

Mnogi dizajneri interijera koriste vintage predmete kao kontrast i akcent u moderno uređenim domovima. Mješavina antiknog i suvremenog stvara eklektičan izgled koji je odličan za one koji vole moderan dizajn, ali s puno karaktera. Kao i uvijek kod miješanja stilova, pripazite na to da jedan stil ostane dominantan, a drugi koristite kao njegov kontrast koji će dati zanimljivost prostoru.

antikno i suvremeno

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: