Vedre nijanse tepiha za tmurne jesenske dane

Šareni tepisi i tepisi u izraženim bojama uvijek su dobra opcija ako želite unijeti malo zabave i života u dizajn svog doma.  Oni određuju ton cijelog prostora i mogu vam pomoći odrediti paletu boja u domu. Također, tepisi naglašavaju stil za koji ste se odlučili i daju karakter vašem domu. Neutralne boje tepiha uvijek su siguran odabir, ali utjecaj koji boje imaju u prostoru je nezamjenjiv. Slobodno se odlučite za tepihe u nešto hrabrijim nijansama i kombinacijama bojama i iznenadit ćete se koliko vedrine će unijeti u vaš dom.

Šokantno!

U sobi koja je pretežno siva, bež ili bijela postavite tepih koji pršti bojama. Ovaj „šokantni“ detalj u uređenju koji vrišti osobnošću bit će žarišna točka vaše sobe. Kod odabira šarenog tepiha za svoj dom, odredite koje boje već dominiraju u prostoru. Ako već imate tamne podove ili tamnije boje zidova, tada već imate boje s kojima trebate uskladiti boju  tepiha. Odaberite tepih koji ima najmanje jednu do dvije boje u vašoj trenutnoj prostoriji ili boje koje će se lako uskladiti s drugima.

S uzorkom

Dobar način za unijeti boju u prostor je uz pomoć neutralnog tepiha s izraženim uzorcima u boji. Svakako vodite računa da vizualno ne zakrčite prostor. Uskladite boje uzorka s ostalim bojama u prostoriji. Ovakvi tepisi bolje funkcioniraju u većim prostorijama, poput velikog dnevnog boravka ili dječje sobe.

Milenijalna ružičasta

Bez obzira pripadate li generaciji milenijalaca ili ne, vjerojatno ste primijetili nježno ružičastu boju koja je zavladala svijetom mode i dizajna unazad par godina. Negdje između boje lososa i marelice, ova specifična nijansa, nazvana milenijalna ružičasta, navodi se kao nova neutralna. Prednost ove popularne boje je odlična prilagodljivost u prostoru. Odlično funkcionira u modernim uređenjima, a jednako dobro se slaže s tamnim bojama poput tamnozelene i crne, kao i sa svijetlim nijansama i srebrnim i zlatnim detaljima.

Luksuzna zlatna

Zlatna i zlatnožuta boja unose živost i eleganciju u moderni dizajn interijera. Ove nijanse tepiha odlične su za svaku sobu u vašem domu. Unose toplinu i intimnost u prostor i lijepo će se istaknuti bez obzira na ostatak uređenja. Zlatna u prostoru posebno dobro funkcionira uz tonove draguljno plave i tirkizne.

Sve nijanse plave

Iako na prvu ne biste pomislili na plavu kao vedru boju, ne odbacujte ju tako olako. Plava dolazi u bezbroj nijansi i sve jako dobro izgledaju u prostoru. Odlično se kombinira s drugim bojama, posebno s vedrim i jarkim nijansama. Crveni dekorativni detalji uz plavi tepih stvorit će odličan kontrast, baš kao i neodoljiva kombinaciji  tamno plave i vedre žute. 

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.