Zašto je umjetna trava super za vaše ljubimce

Ako imate psa, onda znate koliko psi vole provoditi vrijeme vani, igrati se na travi, kopati i raditi nered u dvorištu. Izgled travnjaka i tragovi blatnih šapa nakon toga nisu tako zabavni. Uz umjetnu travu napokon ćete se moći opustiti u igri na dvorištu bez blatnih posljedica. U nastavku donosimo još nekoliko prednosti umjetne trave zbog kojih će vaši ljubimci uživati.

Manje štetočina i buba

Ovisno o vrsti trave, štetočine se razvijaju i nastanjuju u vlažnom tlu. Buhe i krpelji česti su stanovnici prirodnih zelenih površina i često ih na žalost ne možete sa sigurnošću izbjeći. Mogućnost ugriza štetočina je nešto zbog čega vjerojatno niste u potpunosti opušteni kad ste sa svojim ljubimcem u prirodi. S umjetnim travnjakom moći ćete se opustiti barem u svom dvorištu. Budite sigurni da kada se vaš ljubimac valja u zelenilu, neće biti izloženo opasnosti od ugriza ili infestacije i nećete morati juriti kod veterinara.

Bez štetnih kemikalija

Prirodne travnjake ponekad je potrebno tretirati raznim dodacima kako bi zadržali gust i privlačan izgled. Umjetna trava uvijek izgleda jednako dobro i zahtjeva minimalno održavanje.  Lakše ju je čistiti i održavati od prirodnih površina, što znači da ne morate koristiti kemikalije ili druge zagađivače koji bi mogli naštetiti psima. Isperite umjetni travnjak crijevom ili očetkajte nakupljene nečistoće.

Mekoća i zabava

Za razliku od bodljikavih korova, grube trave i oštrih predmeta u travi, umjetna trava je mekana i privlačna za vašeg psa. Možda je najveća korist koju će vaš pas osjetiti s umjetnim travnjakom u tome što je idealna površina za igru. Odaberite raskošnu, spužvastu vrstu umjetne trave i vaš ljubimac će uživati u mekom osjećaju pod šapama.

Umjetnu travu zavoljet će svi članovi obitelji koji vole zabavu i žele se igrati vani što je više moguće. Osim što je mekana i privlačna za igru, umjetna trava je sigurnija. To znači da ćete se osjećati ugodnije pustiti psa i djecu da trče uokolo bez straha da će pasti i ozlijediti se na neravnom terenu. I djeca i odrasli mogu se sigurno prepustiti igri na mekanom i ugodnom tlu.

Za sve vremenske uvjete

Psi se na umjetnoj travi mogu igrati tijekom cijele godine, bez obzira na doba godine i vremenske uvjete. Bilo da živite u sunčanom, kišovitom ili snježnom području, umjetna trava dobro podnosi razne vanjske izazove.

Prilikom odabira umjetne trave za vašeg psa, važno je uzeti u obzir nekoliko stvari. Vodite računa da je umjetni travnjak dovoljno velik da se vaš pas na njemu može igrati. Također, trebali biste razmotriti vrstu aktivnosti za koju ćete koristiti travnjak. Odaberite otporniji travnjak za jako aktivne pse koji će puno vremena provoditi u živahnoj igri.

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: