zašto odabrati umjetnu travu

Zašto odabrati umjetnu travu ovog ljeta

Odabir umjetne trave za ovo ljeto ima mnoge prednosti. Umjetna trava može biti izvrsno rješenje za one koji žele lijep i funkcionalan vanjski prostor tijekom ljeta koji je jednostavan za održavanje. Korištenjem naprednih materijala i tehnologija, umjetna trava može vjerno oponašati izgled i osjećaj prirodne trave, pružajući mnoge prednosti bez tipičnih izazova vezanih uz održavanje. Bez obzira tražite li savršeni travnjak za svoj dom, igralište za djecu ili sportski teren, umjetna trava predstavlja inovativno rješenje koje zadovoljava razne potrebe. Donosimo nekoliko ključnih razloga za odabir umjetnog travnjaka.

Niska potreba za održavanjem

Jedna od najvećih prednosti umjetnog travnjaka svakako je minimalna potreba za održavanjem. Prirodni travnjaci zahtijevaju redovito košenje i održavanje kako bi ostali uredni i zdravi. Umjetna trava, s druge strane, ne raste pa ne zahtijeva košenje, zalijevanje niti gnojidbu. To štedi vaše vrijeme, trud, ali i novac.

održavanje umjetne trave

Uvijek zelena

Kod održavanja prirodnih travnjaka potrebno je puno truda i pažnje, ali i naklonjene vremenske prilike. Duga sušna razdoblja i puno sunca mogu osušiti travnjak i učiniti da izgleda spaljeno. Bez obzira na vremenske uvjete, umjetna trava ostaje zelena i izgleda svježe tijekom cijele godine. Neće se osušiti niti postati smeđa kao prirodna trava.

zelena umjetna trava

Izdržljivost

Umjetna trava je izdržljivija i otpornija na intenzivnu upotrebu za razliku od prirodnog travnjaka. Upravo zbog svoje izdržljivosti, umjetni travnjak je idealan za dječja igrališta, sportske terene i dvorišta s kućnim ljubimcima. Postavite umjetni travnjak uz dječji bazen na dvorištu, ispod ljuljačke ili kao podlogu za sportsku aktivnost.

umjetna trava izdržljivost

Bez alergena

Umjetna trava je super odabir za osobe koje su alergične na polen jer mogu uživati u ugođaju i izgledu travnjaka bez izazivanja neugodnih alergijskih reakcija.

umjetni travnjaci bez alergena

Estetski privlačna

Moderna umjetna trava izgleda vrlo realistično i može uljepšati izgled dvorišta, vrta ili terase. Dostupna je u različitim nijansama i stilovima pa možete odabrati onu koja vam najviše odgovara. Osim u vanjskim prostorima, umjetnu travu možete postaviti i u unutarnje prostorije kao kreativnu dekoraciju.

umjetna trava estetika

Ekološki prihvatljiva opcija

Iako se možda na prvu tako ne čini, umjetna trava može biti ekološki prihvatljivija od prirodne trave.  S obzirom na to da umjetni travnjak ne raste i nema potrebe za gnojidbom ne morate ga tretirati pesticidima, herbicidima i gnojivima koja mogu onečistiti podzemne vode.

ekološki prihvatljiva umjetna trava

Svestranost

Umjetni travnjak je izuzetno svestran i može se koristiti u raznim okruženjima. Idealno je rješenje za dvorišta, balkone, terase i krovne vrtove, gdje prirodna trava možda nije praktična. Umjetni travnjak je odličan za komercijalne prostore poput hotela, restorana ili kafića. Može se koristiti za stvaranje atraktivnih vanjskih i unutarnjih površina koje ne zahtijevaju puno održavanja.

svestranost

Prvi saznajte sve novosti, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: