Zemljani tonovi tepiha za ultra moderno uređenje doma

Uz pomoć zemljanih tonova postignite savršeno uravnotežen prostor. Neutralni suptilni tonovi na bazi smeđe boje u prostoru savršena su alternativa bijeloj i sivoj boji.

Od dubokih crveno-smeđih do svijetlih i bež nijansi, zemljani tonovi u prostoru imaju vrlo umirujući učinak. Zemljane boje tepiha stoga su idealan izbor za sve zone u domu. Kod dekoriranja sa zemljanim tonovima važno je naglasiti da ključ uspjeha leži u umjerenosti i doziranju. Nemojte pretjerati sa smeđim nijansama koliko god nježne i blage one bila.

Dom kao utočište

U posljednje vrijeme vrlo popularan, skandinavski stil uređenja inspiriran je idejom jednostavnog  življenja. Dom kao mirno i sretno utočište od svega što se događa oko nas filozofija je koju dizajneri interijera neće tek tako napustiti. Tepih zemljanih tonova, u bojama bundeve ili terakote doprinijet će osjećaju topline i odličan je izbor kad želite umiriti energiju u prostoru. Kombinirajte tepih u zemljanim tonovima s bež i bijelim tonovima u prostoru, a za wow efekt odaberite jedan tamniji dekorativni komad, primjerice u čokoladnoj nijansi.

Prizemljite se

Udahnite život u neutralni, sivi prostor detaljima i uzorcima u odvažnim narančastim nijansama. Zemljani tonovi tepiha odličan su kontrast modernim elementima visokog sjaja i metalik nijansama tehnoloških uređaja koje zasigurno imate u svom domu. Zemljani tonovi, inspirirani prirodnim elementima, odličan su izbor za tepihe u dnevnom boravku i radnoj sobi.

U kontaktu s prirodom

Kod modernog uređenja prostora sve veći naglasak je na vraćanju prirodi. Velike biljke, prirodni materijali i zemljani tonovi odličan su izbor kad želite ugodnu atmosferu u domu. Odaberite tepih u nježnim zemljanim tonovima, primjerice boji pijeska, koji će vam pomoći da se u svom domu osjećate ugodno i opušteno kao kad ste vani na svježem zraku. Za „prirodniji“ ugođaj kombinirajte nježne zemljane tonove s maslinasto zelenom i bojom kamena.

Spavaća soba kao zona opuštanja

Uz pravu kombinaciju boja i nijansi stvorite atmosferu toliko ugodnu da ćete se poželjeti umotati u pokrivač i ostati cijeli dan u krevetu. Toplina zemljanih tonova čini ih idealnim izborom za spavaće sobe i prostorije za opuštanje. Prirodni ugođaj i mirnoća koju zemljani tonovi unose u prostor ono je što želite oko sebe kad se pokušavate odmoriti i opustiti.  Ovisno o bojama koje već imate u spavaćoj sobi odaberite i dekorativne predmete. Ako je vaša spavaća soba pretežno svijetlih, neutralnih nijansi, prizemljite prostor tepihom u tamno smeđoj ili senf boji. Dodajte dekorativni detalj u tonovima iz iste palete boja i dobit ćete skladan prostor koji će mamiti na odmor.  Baš ono što trebate u hladnijim danima, zar ne?

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.