zen zona

Zen zona – pretvorite dom u oazu mira

Kako svakodnevni život postaje sve više stresan tako i mi sve više tražimo prilike za predah, a svaki trenutak koji možemo koristimo za odmor. Ima nešto u jednostavnom i umirujućem prostoru što nam pomaže da se lakše isključimo iz svakodnevnih obaveza i dublje dišemo. Donosimo savjete uz koje možete stvoriti prostor koji je uređen tako da umiruje um, potiče svjesnost i opušta tijelo.

Zemljani tonovi

Uređenje inspirirano zenom temelji se na prirodnim bojama i nježnim tonovima. One mogu instantno učiniti prostor mirnim i ugodnim. Od dubokih crvenih, do pješčanih nijansi, do hladnih, modernih sivih, svaka zemljana nijansa zrači čistim zenom. Tepih u boji pijeska će lijepo uzemljiti neutralni prostor(Model oat pijesak). Također, važno je postići kromatski sklad među elementima, kao i vizualnu usklađenost zidova s namještajem i podovima. Ako želite unijeti malo raznolikosti, kombinirajte dvije odgovarajuće boje, a možete se poigrati i s više nijansi iste boje.

zemljani tonovi

Mekoća

Za ugodan prostor važno je da se u njemu možete kretati opušteno i da je razina udobnosti na maksimumu. U tome će vam pomoći mekani, kvalitetni tepisi koji pružaju ugodu i vizualno uzemljuju prostor. Ručno tkani tepisi od prirodnih materijala su odličan odabir kad tražite kvalitetu i ugodu (Model Luminous). Vodite računa da se boja tepiha slaže s podom kako biste lakše postigli sklad.

mekoća

Udobnost

Za osjećaj mira i malo dodatne nježnosti birajte prirodne, lagane i udobne tkanine. Stvaranju zen ugođaja doprinijet će zavjese koje pružaju osjećaj intimnosti, a istovremeno smanjuju buku. Odaberite zavjese od prirodnih materijala, poput pamuka, lana ili vune i uskladite ih s ostatkom sobe (Model Nature).

udobnost

Jednostavnost

Kod uređenja prostora u kojem želite postići mir držite se jednostavnosti. Dekorativne predmete  svedite na minimum, a one koje unosite u prostor pažljivo birajte. Jednostavne linije i monokromatski izgled doprinijet će osjećaju ravnoteže i usklađenosti (Model Rhythm). Velika ukrasna svijeća bit će dovoljan dodatak dnevnom boravku, pogotovo ona ugodnog i opuštajućeg mirisa.

jednostavnost

Svijetli tonovi

Kad je u pitanju zen estetika naglasak je često na svjetlini i fluidnosti. Prostor bi trebao imati lijepu protočnost, što znači da se treba riješiti namještaja koji je viška i omogućiti protok energije. Također, važan aspekt je igra svijetla i sjene, stoga obratite pažnju i na osvjetljenje u prostoru, kako prirodno tako i unutarnju rasvjetu. Prozračne zavjese su uvijek dobar odabir, kao i rolo zastori koji će vam omogućiti stvaranje različite atmosfere i upravljanje razinom osvijetljenosti u prostoru (Model mini rolo). 

svijetli tonovi

Čistoća

Kako biste postigli mir u prostoru važno je da on nije zakrčen neredom i nepotrebnim stvarima. Uklonite višak namještaja iz sobe i držite prostor urednim i čistim. Razmislite o prostoru za pohranu i namještaju koji vam može pomoći s organizacijom. Stvari koje ne koristite već duže vrijeme bacite, a stvari koje želite sačuvati pohranite i organizirajte u kutijama ili dodatnim elementima.

čistoća

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: