tepihland blog zimski makeover doma

Zimski makeover doma

Zima donosi hladno vrijeme, što znači da ćete u nadolazećim mjesecima više vremena provoditi kod kuće. Stoga je svakako pravo vrijeme da sobe u vašem domu dobiju primamljivi, topli i domaći ugođaj. Donosimo savjete i ideje koje će vas inspirirati za brzi zimski makeover doma. Cilj je stvoriti prostor u kojem ćete se osjećati ugodno i zaštićeno. Iskoristite zimske mjesece za uživanje u udobnosti i ljepoti unutar svoja četiri zida. 

Slojevite teksture 

Novi tepih, set ukrasnih jastuka i nekoliko mekanih deka promijenit će izgled vašeg dnevnog boravka u trenu. Zimsko uređenje podrazumijeva bogate slojeve tekstura i sezonske boje koje dobro odražavaju godišnje doba. Birajte duboke i bogate tonove crvene, plave ili zelene koje će se odlično uklopiti u zimski izgled doma. Veliki gusti tepih još je jedan sjajan način za dodavanje topline sobi, kao i za promjenu izgleda. Također može pomoći povezati vaše nove dekorativne komade u skladnu cjelinu.

slojevite teksture

Zavjese čine razliku

Postavljanje zavjesa u domu zimi ima više koristi. Iskrojite zavjese po mjeri i odaberite boju, dizajna i uzorak koji će se uklopiti uz vaš namještaj i poboljšati izgled vašeg doma. Zavjese također imaju mogućnost vizualno promijeniti izgled sobe, bilo da je želite učiniti većom, svjetlijom ili intimnijom. Važno je da su zavjese prilagođene veličini vaših prozora te postavljene na odgovarajuću visinu.  Zavjese su i dobra investicija za zimsko preuređenje jer zadržavaju toplinu u prostoru. Stvaraju dodatnu izolaciju vašeg doma od vanjskih vremenskih uvjeta, što dugoročno štedi energiju i novac.

zavjese

Kutak za čitanje

Zimi više slobodnog vremena provodimo unutra, opuštajući se uz dobru knjigu i šalicu omiljenog napitka. Bez obzira koliko veliki ili malen bio vaš dnevni boravak, pronađite kutak koji možete namijeniti uživanju u  čitanju. Kao dodatak udobnoj sofi ili naslonjaču, odaberite mekanu  deku i mekani čupavi tepih koji će unijeti dodatnu toplinu.

Topli tonovi kao akcent

Stvorite ugođaj topline za kojim žudite uz sunčane tonove i tople tonove drva. Birajte boje koje na nas djeluju slično kao i sunce koje zagrijava prostoriju, poput žute, narančaste i crvene. Unesite narančaste nijanse uz pomoć tepiha u dnevnom boravku, obojite naglašeni zid ili dodajte pokrivač u zemljanim terakota tonovima. Tople boje mogu unijeti ugodan osjećaj i energiju u uređenje doma, te stvoriti prostor u kojem se osjećate dobrodošlo.

topli tonovi

Završni detalji

U sezonskom makeoveru važni su detalji koji će pomoći da stvorite cjelokupan izgled. Mirisne svijeće su savršene za stvaranje ugođaja u zimskim večerima, a  ukrasne šibe, grančice i suho cvijeće su također popularni zimski dekor. Nedostatak vanjskog zelenila nadomjestite ukrasnim borovim grančicama, girlandama i vijencima.

završni detalji

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: