Žuta kao omiljeni proljetni akcent u domu

Šarenilo u prirodi, laganija odjeća i puno svjetlosti u domu znače samo jedno. Proljeće je pred vratima. Pripremite svoj dom za novu sezonu i osvježite dekor. Ponekad nije potrebno raditi velike zahvate da biste unijeli malo svježine i dobrog osjećaja. Odaberite detalje u žutoj boji koji će razigrati vaš stil i unijeti dobre vibracije u vaš prostor. Donosimo savjete i ideje kako dekorirati s vedrom i živahnom žutom.

Idealna za detalje

Detalji u žutoj boji su savršeno rješenje kad želite razbiti monotoniju u prostoru. Odlično se slaže s gotovo svim nijansama sive, a za ljetni mediteranski izgled isprobajte žutu uz mornarsko plavu i bijelu.  Poput zraka sunca, žuta će unijeti vedrinu i svjetlost u svaki prostor, ali pripazite na doziranje. Odaberite ukrasne jastuke u žutoj boji ili zavjese s ukrasnim detaljem u žutoj Model Summertime. U moderno uređenim domovima birajte  tepihe žutih detalja poput tepiha ručno tkanih zlatno žutih niti na sivoj podlozi model Reflect ili nešto suptilnijeg mekanog tepiha žutog uzorka model Origins. 

Retro izgled

Neke nijanse žute, poput senf žute, prizivaju prošla vremena i daju retro vibru. Dobra vijest je da je retro stil ponovo u središte zbivanja.  Žuta, kao vrlo popularna boja u sedamdesetima potiče kreativnost, maštu i zrači bezbrižnošću. Dakle, u svom eklektičnom, vintage ili retro domu ne zaboravite na detalje u žutoj poput žute tapete model Casual chic ili zavjese. Žuti predmeti dobro se kombiniraju s geometrijskim uzorcima koji su proteklih godina također zavladali interijerima.

Oživite neutralne tonove

Žuta boja se odlično slaže uz neutralne boje, poput sive, bijele i crne. Siva će unijeti eleganciju i sofisticiranost u prostor dok će ga žuta oživiti. U prostoriji s bijelim zidovima, odaberite jedan zid i obojite ga u žutu ili postavite tapetu u žutoj boji model Bali. Tako ćete stvoriti svjež i moderan izgled koji je idealan za dječje sobe ili urede. Sivi namještaj razigrajte uz detalje u žutoj boji, poput ukrasnih jastuka, pokrivača ili taburea. Kod kombiniranja sa žutim akcentima vodite računa da ostatak dekoracija bude neutralan i minimalan.

Moderno i suptilno

Osim što dobro funkcionira u retro stilu, prava doza žute dobro se uklapa i u moderna uređenja. Žuto zlatna nijansa kao i cejlonski žuta vrlo su popularne u nadolazećim trendovima. Ne zaboravite da sa žutom ne morate ići predaleko, čak i mala doza bit će dovoljna da unese zanimljivost i trendi izgled. Odaberite moderni tepih s ružičastim i žutim akcentima i unesite malo zanimljivosti u neutralni prostor model Unite. Tapeta nježne žute nijanse može potpuno transformirati vaš hodnik ili dnevni boravak model Fashion for walls.

Zlatno žuta

Zlatna boja u sve unosi dozu luksuza i sofisticiranosti. Kada se primijeni na interijere, može dodati dubinu i eleganciju svakom prostoru. Zlatni detalji u domu polako su razvijali popularnost kroz zlatne detalje na lusterima, slavinama i ručkicama za elemente do puno većih površina. Zlatno žuti tepih unijet će dašak luksuza u vaš stil, a odlično se uklapa uz sivi namještaj i duboke sive tonove model Paradise

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.

Prati nas: