Savjeti i ideje za uređenje dnevnog boravka

Dnevni boravak je prostor u kojem provodite većinu vremena u danu, družite se s obitelji i opuštate. Vodite računa da je uređenje prilagođeno potrebama i željama vas i vaših ukućana. Uz pomoć nekoliko savjeta i ideja, uređenje dnevnog boravka može biti jednostavan i zabavan projekt.

Nijanse jedne boje

Za ultra moderan izgled odaberite nekoliko nijansi iste boje i upotrijebite ih na raznim mjestima u dnevnoj sobi. Ova posebno dobro funkcionira s neutralnom sivom ili zemljanim bojama. Odaberite veći komad namještaja u izraženom tonu tamne sive, a onda postepeno ublažite ton uz nježnije nijanse iste boje, na jastučnicama i dekorativnim detaljima. Zidove i zavjese također izaberite u sivoj paleti i dobit ćete vrlo jednostavan, čisti i moderan izgled. 

Akcent u boji

Ako imate zidove u neutralnim ili bijelim tonovima,razmislite o odabiru akcentnih boja kako biste unijeli zanimljivost u prostor. Na primjer osvježavajuća zelena nijansa pretvara bijelo obojenu dnevnu sobu u moderan prostor, pogotovo u kombinaciji s prirodnim drvetom.

Dodavanje dvije boje inače neutralnom dnevnom boravku vrlo lako može pretvoriti jednostavan prostor u stilski atraktivan. Oživite bijele zidove i neutralan namještaj zavjesama, jastucima ili tepisima izraženog uzorka u boji.

Upečatljiva tapeta

Ako je vaš dnevni boravak okrenut prema sjeveru ili istoku i nema dovoljno prirodnog dnevnog svjetla, vaš izbor dekoracije može dramatično promijeniti ugođaj.  Postavljanjem tapete botaničkog uzorka ili vedre nijanse možete stvoriti ugođaj svjetlijeg i otvorenijeg prostora. Tapeta će biti žarišna točka vašeg dnevnog boravka, stoga će vizualno privlačiti pažnju čak i kod nedostatka prirodnog osvijetljenja.

Tepih koji će povezati boje

Tepih za dnevni boravak puno doprinosi cijeloj paleti i ugođaju. On može biti transformirajući, unoseći osobnost, teksturu i toplinu u dnevnu sobu. Ponekad  suptilnim dizajnom može zaokružiti cjelokupni izgled, a ponekad može diktirati ton cijele sobe. Pazite samo da tepih u dnevnoj sobi nije premali, jer će izgledati stisnuto i neudobno.

Slaganje tekstura

Materijali i tekstura u dnevnom boravku jednako su važni kao i boja i uzorak. Pokušajte pomiješati različite teksture poput prirodne pamučne posteljine s mekim baršunom ili grube kože s gustom vunom. Slaganje više raznih tekstura posebno dobro funkcionira kod uređenja neutralnih dnevnih boravaka.

Inspirirajte se prirodom

Posljednjih godina u uređenju interijera popularno je sve što ima veze s prirodom ili dolazi iz prirode. Velike biljke, botanički uzorci, prostorije koje su sve više okrenute i spojene s eksterijerom.  Neka vaše uređenje dnevnog boravka odiše prirodnim osjećajem. Birajte prirodne materijale poput drva i kamena, ili materijale koji ih jako dobro oponašaju. Vaša paleta neka bude inspirirana prirodnom paletom. Kombinirajte boje kamena i pijeska sa zelenilom i tonovima terakote. 

Prvi saznajte sve novosti, akcije, popuste i trendove u Tepih landu. Prijavite se na naš newsletter i ne propustite odličnu ponudu pred nosom. Prijaviti se možete OVDJE.